VUCIC SA DELEGACIJOM IRBD KONFERENCIJA ZA NOVINARE 1-9-2016

На данашњем састанку са делегацијом ЕБРД-а пронађени су механизми Како да се убрзају пројекти чија је вредност 600 милиона евра, изјавио је данас премијер Александар Вучић сам истакао да је сарадња са ЕБРД-а веома важна, јер прилози доласку нових инвестиција и расту српске привреде.

– Како смо договорили 600 милиона долара за различите пројекте, чини се да смо Пронашли све механизме да убрзамо ја ускоро се покреће ефективан новац од 200 милиона за ЕПС, А Очекујемо да јос буде ефективан новац од 200 милиона долара за Железнице сам возна средства. Имамо јос неке од пројеката које треба да гурамо – рекао је Вучић, на конференцији за новинаре.

ПРЕДСЕДНИК ЕБРД-: Сарадња земаља у региону неопходна за економске и европске интеграције

Он је рекао да су у Влади Србије задовољни Сарадњом СА ЕБРД сам да смо једна од земаља која има најближу сам најбољу сарадњу са Томом БАНКОМ.
Како је рекао, данас се разговарало о важним пројектима који су покренути, као и о приватном сектору, подршци малим и средњим предузећима,, бизнис клими, предузетничком духу и приватизацији.

Суфицит буџета 31,8 милијарде динара

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је последњег дана августа Суфицит у буџету републиком 31,8 милијарде динара, што је за око 950 милиона евра бољи резултат од предвиђеног.

– На данашњи дан Суфицит је 31,8 милијарде динара, што је за 115 милијарде бољи резулат од онога што је предвиђено Међународним монетарним фондом СА – рекао је Вучић, после разговора са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакарбартијем.

Вучић је је рекао да је Србија једна од пет европских земаља које имају суфицит буџета.

Он је рекао да је сам ископао Јавни знацајно низи од онога што је Очекивано и да неће прећи 73 одсто БДП.

– То значи да ћемо у наредном периоду имати веће могућности да обезбедимо бољи животни стандардни за све грађане – казао је Вучић.

Како је рекао, за нас је то повољан новац и Немогуће је добити повољнија средства.

– У многим проекти смо заједно са ЕБРД-а, од Комерцијалну банке до других. Град Београд има добру сарадњу, а надам се да ћемо успети да заједно са њима учествујемо у реновирању немачког Моста – рекао је Вучић.

– Наша сарадња са ЕБРД-а од изузетног значаја. Мислимо да та сарадња треба да буде значајна за цео регион – рекао је он.

ЕБРД је – скраценица која је од Србије поново учинила лидера на Балкану

ММФ задовољан резултатима, зато и мање поскупљење струје

ММФ је задовољан постигнутим резултатима у Србији, а зато је и пристао да повећање цене струје Уместо за 7,7 одсто, буде 3,8 одсто, што је један евро по налогу, изјавио је данас премијер Александар Вучић.

– Они су тражили повећање од 7,7 одсто, а ми смо то слетео на 3,8 одсто. И даље је струја у Србији јетинија него у Албанији, БиХ, итд. Ја да смо успели да нам они не замере, да прихвате, и да кажу да је све у реду – рекао је Вучић, у влади Србије коментаришући потврду у Добре оцене ММФ-а четврте И пете ревизије која је стигла касно синоћ.

На питање новинара како да коментарише упозорења ММФ-а на опасности од Раста јавног дуга, одговара: “Нема опасности од јавног дуга. Нису ни они то бас тако рекли, него су препоручили да наставимо са реформама. То је им и посао. Немамо ми више ту врсту опасности “, рекао је Вучић.

Вучић ЗАХВАЛАН ММФ-у: Ово је преломни тренутак за опоравак домаће привреде!

Лого Међународног монетарног фонда
Фото: Профимедиа / илустрација

Према његовим речима, Све због чега се држава задуживала су такозвани “рол-Овери”, ја Капитални пројекти.

– Кад имате Суфицит у буџету, онда немате ни потребу за задуживањем – појаснио је премијер истичући да је Србија једна од пет земаља која мозе да се Похвали Таквим резултатом.

Ми смо међу најбољим земаљама Европе, међу којима су Немачка, Чешка, Естонија, Аустрија, Швјацарска.

– Немојте ми држати за реч, Мислим да су то те земље. А Као што видите, у добром смо клубу – рекао је он.

Смањује СЕ Стопа незапослености: 150.000 Људи нашло посао у Србији у последњих годину дана!

Јавни ископао неће достићи Ни близу један шуме коју смо планирали, не видим ту врсту опасности, рекао је премијер и истакао да је Србија две из домена “пре акције” са ММФ-ом обавила.

– Да говори о нашој одговорности И дисциплини, и то је веазно за сарању и са ЕБРД, ЕИБ, Светском Банку итд. Све је повезано. Ја политика и економија СУ блиско повезане – рекао је Вучић у влади након састанка СА председником ЕБРД-а Сумом Чакрабартијем.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI