VUČIĆ POSLE SASTANKA SA FEDRIKOM MOGERINI

Posle razgovora sa šeficom evropske diplomtije Federikom Mogerini koja je hitno doputovala u Beograd posle hpšenja Marka Đurića u Prištini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio naciji

 

Sastanak sa visokom predsetavnicom završen je posle više od dva sata, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je razgovor bio sadržajan i otvoren, te da je onizneo srpsko viđenje svega – Izneo sam naše viđenje situacije u Prištini i pokazao dokumenta koja govore da Marko Đurić nije prekršio nikakvu proceduru…Neću da se obazirem na gluposti pojedinih medija da je neko želeo da žrtvuje Marka Đurića..Pokazao sam sve, znajući da mi ipak moramo da probleme rešavamo razgovorom…

Imali smo teške dane, ali smo iz svega izašli još jači!Saglasili smo se da je za Srbiju najvažnije da sačuva mir i stabilnost..Za nas je i danas i juče bio težak dan, ali uveren sam dasmo uspeli da da iz svega izađemo još jači- rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

– Sačuvali smo mir, sačuvali smo stabilnost, nismo im dali da zauzmu sever Kosova…Jasno smo im dali do znanja da sa Srbijom i Srbima ne mogu da se igraju-poručio je Vučić.On dodaje da se večeras n sastanku sa Mogerinijevom nije govorilo o dve strane, već o jednoj i o “divljanju jedne strane”.

– Govorili smo o činjenicama i zato više nema “obe strane” – rekao je Vučić, dodajući da jeMogerini došla jer zna kolike su posledice na srpski narod. Sačuvali smo stabilnost, sreća te nije bilo ranenih i poginulihPredsednik je podsetio na jučerašnju porovokaciju i rekao da je sreća da nije bilo poginulih ili ranjenih. – Uspeli smo da sačuvamo stabilnost i mir i hladnu glavnu. Nismo im dali da zauzmu sever Kosova – rekao je predsednik.

Vučić je istakao da Srbija nije slaba i da se sa njom niko ne sme igrati. 

Srpska lista istrpela uvrede i kleveteGovoreći o odluci Srpske liste da napusti prištinsku vladu, Vučić kaže da su pripadnici ove liste preživeli brojne uvrede i klevete. – Spska lista će biti u opoziciji i boriće se za svoj narod. Verujem da će svi Albanci da se udruže, za razliku od Srba koji to nikada neće uraditi, ali će imati jako rukovodstvo – kže Vučić.– Izašli smo iz ovoga tako da je šteta po naš narod na Kosovu i Metohiji minimalna. Nikada neću dozvoliti da se ponove “Oluja” i Bljesak” u moje vreme neće biti srpskih poraza – konstatovao je predsednik Vučić.

Na telefonskoj vezi sa Vesom Mičelom

Aleksandar Vučić je rekao da je večeras razgovarao telefonom i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, te da su dvojica sagovornikase saglasila da je očuvanje mira ključni preduslov za nastavak bilo kakvih razgovora o budućnosti regiona. U dugom i sadržajnom razgovoru predsednik Vučić i američki zvaničnik Mičel razmenili su stavove po pitanju brutalnog napada na direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka urića, koji se juče dogodio na severu Kosova i Metohije, saopštila je pres služba predsednika. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI