VUCIC PORUCIO VUKADINOVICU: Nema vise otimacine Drzavne lutrije Srbije

NASTAVAK SKUPŠTINSKOG ZASEDANJA – VUČIĆ PORUČIO VUKADINOVIĆU: Nema više otimačine Državne lutrije Srbije, sve pare idu u budžet!

11.20 – Drecun: Puna podrška vladi Aleksandra Vučića

– U potpunosti podržavam opširan ekspoze koji je izneo mandtar. Pokazali ste puno poštovanje građanima Srbije i oni moraju biti upoznati sa onim što planirate. Pokazali ste poštovanje i prema parlametu. Ja ću podržati ovu vladu! Detaljno ću pratiti rad vlade u narednom periodu, ali ću i kritikovati ukoliko bude potrebno.

Njegovo izlaganje prekinula je predsednica parlamenta Maja Gojković koja je obavestila građane da je Đorđe Vukadinović napustio skupštinsku salu i tom prilikom je poslao poljupce mandataru, a više o tome možete pročitati KLIKOM OVDE.

On je komentarisao mandatarov ekspoze i posebnu pažnju obratio na Kosovo.

– U potpunosti podržavam normalizaciju između Beograda i Prištine. Moramo zatvoriti pukotinu između Srbije i Albanaca zarad boljih odnosa u regionu. Pažnja mora biti usmerena na osnovanje Zajednice srpskih opština.

11.00 – Vučić odgovorio Vukadinoviću: Državne lutrije Srbije za vas više nema!

– Izvinjavam se što se ne plašim već odgovaram. Sem mržnje i ostrašćenosti ništa nisam mogao da čujem u poslednjih nekoliko minuta. Vi biste da vratite vreme kada ste otimali pare Državnoj lutriji Srbije. Zato vama smeta i zato vi govorite o diktaturi. Da vidimo ko je diktator: onaj ko nikada nije dolazio u narodnu skupštinu ili ja koji dolazim i odgovaram na vaša pitanja.

Mandatar je rekao da jeste  za ulazak Srbije u EU, ali da nije fanatik.

– Srbin sam i to nikada nisam menjao kako bih išao na liste manjina kako bih pobedo na izborima. Jedina ideologija vas i vaših u blizini je kako da se dočepate Državne lutrije Srbije! E od Državne lutrije Srbija za vas više nema ništa, sve pare idu u budžet Srbije! Nema više otimačine Državne lutrije Srbije ni za Dorđa Vukadinovića!

10.45 – Martinović: Radulović vređa Narodnu skupštinu

Lider pokreta Dosta je bilo napisao je na društvenoj mreži skandaloznu objavi u kojoj skupštinu poredi sa farmom, rekao je narodni poslanik SNS Aleksandar Martinović.

– Radulović vređa Narodnu skupštinu nazivajući je farmom. Eto čime se bavi čovek koji je bio stečajni upravnik u 13 kompanija i čovek koji je nameštao poslove svojoj ženi – poručio je Martinović.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković reagovala je na ovaj ispad Saše Radulovića.

– Ovo je skandalozno. Biti poslanik znači predstavljti građane Srbije koji svuda, kako u svetu, tako i u Srbiji, pa i na društvenim mrežama. To je teška uvreda za parlament. Mi imamo ozbiljnog mandatara koji strpljivo sedi ovde i odgovara na pitanja. Ovo je velika uvreda! – naglasila je Gojkovićeva.

10.40 – Vlada Vučića Srbiju gura napred

Poslanik SNS Branislav Blažić rekao je da smo koliko juče bili u haosu sve do dolaska vlade Aleksandra Vučića koja je Srbiju počela da gura napred.

– Premijer u ovom ekspozeu temeljno prati situaciju u zemlji, ne krije probleme i ne preuveličava rezultate. Posebno sam zadovoljan što je premijer istakao problem zaštite životne sredine – rekao je Blažić, istakavši potrebu da se Srbija suoči sa problemima u toj oblasti.

10.30 – Nova vlada nastavlja reforme

Milena Turk iz Srpske napredne stranke istakla je da je zahvaljujući rezultatima prethodne vlade vladajuća većina dobila veliku podršku naroda na izborima.

Poslanica Turk je izrazila uverenje da će i nova vlada nastaviti reforme u Srbiji, kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život njenih građana.

10.20 – Vučić: Dvanaest sati nisam napustio salu

– Hteo sam da pokažem poštovanje prema svima. Vi ste juče svi izlazili iz sale, neki i po deset sati nisu bili tu, a ja ovu stolicu nisam juče napustio 12 sati – rekao je Vučić.

On se, takođe, osvrnuo i na to da njegova vlada pruža podršku privredi, te zato i postoji rast od 2,6 odsto, dok je za vreme bivše vlasti privreda bila u minusu 3,6 odsto.

10.14 – Vučić: Razgovaram sa građanima, hoću da osetim njihov puls

Odgovarajući Miroslavu Aleksiću iz SDS, mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je da je posao predstavnika vlasti da razgovara sa građanima, da oseti puls ljudi i vidi koji su njihovi problemi. On se osvrnuo na dan kada je više od 12 sati u zgradi Vlade Srbije primao građane, rekavši da su problemi polovine građana koji su tog dana došli na razgovor rešeni.

10.05 – Počela sednica

Počela je sednica Skupštine Srbije, prisustvuje 140 narodnih poslanika.

09.59 – Stigao mandatar, okupljaju se poslanici

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je pre desetak minuta u Skupštinu Srbije, a stigla je i većina budućih ministara i poslanika.

09.45 – Podsetnik

Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o izboru nove vlade.

Poslanici su u sredu 12 sati raspravljali o izboru nove vlade, kada je oko 22 sata, na predlog mandatara Aleksandra Vučića, odlučeno da se sednica nastavi danas.

Vučić je zbog nevremena koje je sinoć pogodilo zapadnu Srbiju predložio da se rasprava prekine i rad nastavi danas.

Na raspravi u sredu su svoje stavove o programu i izboru nove vlade izneli predstavnici poslaničkih grupa, a počela je i rasprava o listi prijavljenih govornika.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI