VUČIĆ PORUČIO OPOZICIJI: Vlast da se menja na ulici – E TAJ FILM, GOSPODO, NEĆETE GLEDATI!

Vlast da se menja na ulici, taj film neće da gledaju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić svojim političkim oponentima, a odgovarajući na pitanja na konferenciji za medije koju je držao s liderom Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom

– I milion i pet da skupe, a nisam video ni pet hiljada da mogu, ali i pet miliona da skupe reći ću – ne može, idemo na izbore, a to, na silu, to može jedino ako se nešto desi – poručio je Vučić.

Kako je naveo, bar da imaju ideju, nego osećaju da su mnogo jaki, “sednu tako njih trojica pa kažu to ćemo da uradimo, pa glasaju na mrežama”.

– Moraće ovako – da uzmu papirče, pa zaokruže, pa da vidimo koga će narod da izabere – rekao je Vučić i ponovio da su sve drugo priče za malu decu.

Upitan kako komentariše susrete i razgovore o zajedničkom kandidatu za predsednika opozicije, Vučić je rekao da za te susrete nije zainteresovan, da im želi da se lepo druže i provode…

– A što se tiče izbora, obećavam da ćemo da se borimo i to istinom, a ne ovakvim lažima – glasajte za nas, daćemo veće plate. Zato proverite da li možete da glasate za odgovorne ljude ili za one koji će da vas lažu – poručio je premijer.

Kako je rekao, i Micotakis je došao u Srbiju da čestita na hrabrim reformama koje, kako je primetio, možda njegova zemlja nije mogla da sprovede, poručivši: “Ipak je važna volja naroda, šta bude rekao tako će da bude”.

Igrama za malu decu i neozbiljnom pričom nazvao je premijer Aleksandar Vučić “uniju” albanskih opština koju su navodno formirale u ponedeljak, na Dan albanske zastave, Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.

– Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu, pomislili da su mnogo opasni…To je priča za njihove birače. I Šta radi ta Omnija? Štampaju zastave i hemijske olovke – primetio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji s liderom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Kad nemate narodu šta da ponudite, dodao je, ekonomski rast i ozbiljne reforme, onda pričamo dečije priče.

– A ja vas pitam, šta se juče i danas promenilo, u Preševu? Da nisu odvojili deo Srbije? Ne bih rekao. Tako da to je neka se deca igraju, ako im je tako lakše… Nisam se mnogo nasekirao – dodao je Vučić.

Napomenuo je, međutim, da u psihološkom smislu to može biti delom opasno, jer nekim ljudima, kako je objasnio, može da izgleda da su napravili nešto veliko, i s druge strane to svakako ne doprinosi boljim odnosima na zapadnom Balkanu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI