VUČIĆ: Otkrili smo grešku sa računima za struju – GRAĐANIMA ĆE BITI VRAĆEN NOVAC!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za medije da će nastavak pregovora sa Prištinom biti u utorak. Premijer je istakao da će, zbog nepravilnosti i radu EPS, Građani koji su dobili račune veće nego što su potrošili za struju biće obeštećeni i poručio da se skandal s računima više neće ponoviti

– U utorak ćemo imati nastavak pregovora sa Prištinom uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini. Pregovori će biti na najvišem nivou, što znači da će Beograd predstavljati predsednik Srbije Tomislav Nikolić – rekao je Vučić i dodao:

– Nadam se da će biti dovoljno racionalnog pristupa da se ne dogodi dovođenje oružja i oruđa u sredinu gde žive Srbi većinski i da bi se pokazivali mišići – naveo je Vučić dodajući da je za Srbiju najvažnije da se izbegnu sukobi i provokacije.

Takođe, kako je rekao, veruje da će razgovori biti uspešni, a mi ćemo, napomenuo je, uložiti mnogo truda i rada da bismo obezdedili ekonomski sigurnu budućnost za građane u Srbiji.

Premijer je istakao da u narednim razgovorima u Biriselu zajednički zaključak mora biti da ne sme doći do upotrebe oruđa i oružja i naglasio da posle sastanaka sa Federikom Mogerini i Angelom Merkel mirnije gleda na situacviju na zapadnom Balkanu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da neće biti nimalo jednostavni razgovori u utorak, da se polazi sa dve suprotstavljene premise, oni da je Kosovo nezavisno mi da je deo teritorije Srbije i da je teško da se dođe do zajedničkog zaključka ali da on mora biti postugnut da se oružje ne upotrebljava.

On je naveo da svi pričaju i da su pravili priču oko voza, ali da niko nije obratio pažnju na dovođenje teškog oružja i oruđa te ocenio da je sve to bilo organizovano, ali i podvukao da Albanci nisu ni videli taj voz i nakon što je zaustvaljen doveli specijalne jedinice na sever Kosova i Metohije.

Kako je rekao sve da su Alabanci koristili indijanske trikove i stavljali uvo na šine taj voz nisu mogli ni da čuju ni da vide.

Na primedbe da je to što je pisalo na vozu “Kosova je Srbija” provokacija Vucić je rekao da u tome ne vidi provokaciju a podsetio da je zastava “Velike Albanije” donešena u Beograd i tada je rečeno što smo se toliko nasekirali zbog toga.

Premijer je dodao da mi nismo zbog toga iznosili oružje ali oni jesu 17 oklopnih vozila i specijalne jedincie čisto etnički sastavljene od Albanaca.

– Kada im to kažete oni kažu bravo što si sačuvao mir – dodao je Vučić ali i podvukao da mnogi političari “pričaju gluposti” u vezi sa sporazumom iz Brisela.

On je objasnio da se janso vidi da policijske jedinice na severu Kosova i Metohije mora da budu sastavljene u skladu sa etničkim sastavom te da to važi i za specijalner jedinice a ne da se šalje ROSU sa 100 odsto albancima u njoj.

Kako je rekao, srećan je što je izbegnut sukob, iako su, kaže, neki želeli da ga isprovociraju.

Vučić je rekao da u Brisel idemo da pokušamo da se dogovorimo, da i jedni i drugi učine neki ustupak.

Premijer je podvukao da je zahvalan šefu evropske diplomatije Federiki Mogerini kao i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel sa kojima je imao odvojene sastanke u Davosu i dodao da nakon tih razgovora mirnije gleda na situaciju, bar kratkoročno, na zapadnom Balkanu.

Skandal sa računima za struju – građani će biti obeštećeni!

Premijer je obavestio građane da je istražio i slučaj sa drastično velikim računima za struju u januaru za građane Srbije.

– Milorada Grčića, generalnog direktora EPS sam pozvao na razgovor zato što sam primio mnogo pisama građana kojima su računi veći, ne za deset ili dvadeset, već za 100 odsto. Ustanovili smo nepravilnosti u radu EPS, građanima koji su platili račune veće od onih koji su mogli da se očitaju, novac će biti vraćen, odnosno biće im manji račun za februar ili kako već utvrde princip. Hvala građanima što su verovali u državu jer su znali da ćemo tu situaciju da rešimo – rekao je Vučić.

– Niko ne može zato što sedi u toploj sobi i mrzi ga da radi da izmišlja cenu struje, taj skandal više nikad ne sme da se ponovi i tu priču smo danas završili – dodao je Vučić.

Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da je ponosan na članove SNS koji su čistili sneg noseći obeležja stranke, a onima koji to kritikuju ma društvenim mrežam poručio je da i sami urade nešto za društvo.

Navodeći da ga je šefica informativne službe SNS obavestila da je organizovana akcija čišćenja snega i leda, da su pojedini članovi tom prilikom nosili i obeležja stranke, a da ih sada “ismevaju na društvenim mrežama”, Vučić je rekao da nema ništa protiv njihove akcije, jer oni nisu nista krali ili otimali, već su uzeli lopatu i čistili sneg.

– Vidiš dokle su nas doveli. Kad radiš nešto što je najčasnije i najpoštenije, kada pomažeš drugima, pa i tim lenčugama što ne rade ništa po ceo dan, treba da se kriješ i stidiš… – rekao je Vučić.

On je upitao da li je neko bolji od njega zato što nije član SNS, te istakao da je ponosan na to.

– Što nisu ovi drugi nešto uradili, osim što su gledali kako će da ukradu pare naroda i da ih podele? Neka urade oni bilo gde bilo šta – rekao je Vučić.

On je zahvalio članovima stranke koji su čistili sneg, navodeći da na taj način moraju svi da se angažuju.

– Nije posao gotov od osam do četiri, posle toga mora da se uči i sprema za budućnost, a ne da se čeka da nešto padne s neba – istakao je Vučić.

U 2017. značajno poboljšanje stanja u zdravstvu!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će jedna od ključnih tema u 2017. godini biti poboljšanje stanja u zdravstvu i najavio nabavku sajber noža kao i tri angiosale, a za dva meseca završetak KC u Nišu.

Rekonstrukcija Tiršove i izgradnja Tiršove 2, zatim početak izgradnje novih kliničkih centara u Beogradu i Novom Sadu, Kragujevcu…deo su onoga što će se raditi u zdravstvu ove i narednih godina, a što je najavio premijer na kionferenciji za novinare.

Kako je rekao, u prethodnoj godini je nabavljeno 85 ambulantnih vozila, 140 domova zdravlja je obnovljeno, kupljeni su gama noževi, akceleratori, obezbeđen besplatan epidural za porodilje u Nišu…zaposljeno hiljadu lekara i sestara.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI