VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Vlada odobrila sredstva za pomoć radnicima “Goše”!

Vlada Republike Srbije donela je danas Zaključak kojim se odobravaju sredstva za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 60.000 dinara zaposlenima u privrednom društvu “Goša – Fabrika šinskih vozila i putničkih i specijalnih vagona” iz Smederevske Palanke


Vlada je, takođe, na istoj sednici, donela Zaključak kojim se odobravaju sredstva za overu zdravstvenih isprava zaposlenima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Republički fond za zdravstveno osiguranje izvršiće overu zdravstvenih isprava, koje će važiti narednih šest meseci.

Premijer Aleksandar Vučić je 7. aprila bio u Smederevskoj Palanci, gde je došao na poziv radnika Goše koji štrajkuju zbog neispunjenih obaveza prema njima, uključujući neisplaćene plate i probleme sa zdravstvenim knjižicama, stažom i daljom sudbinom firme.

On je tada rekao da je vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima Goše od 60.000 dinara, da će biti rešeno i pitanje overe njihovih zdravstvenih knjižica, kao i da će eventualno povezivanje radnog staža biti razmotreno u razgovoru sa vlasnikom kompanije, a u zavisnosti od toga da li on namerava da nastaviti da posluje.

Najavio je da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema.

Premijer je objasnio da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra, i podsetio da je “Goša” privatizovana januara 2007, a da su problemi počeli već krajem 2008.

On je ukazao i na činjenicu da, iako je “na papiru” od plata radnika oduzimano za penzijsko i zdravstveno osiguranje, taj novac nije uplaćivan PIO fondu, pa je dug prema njemu 3,2 miliona evra.

Novac uzet od Fonda za razvoj, dodao je Vučić, iznosi oko 192 miliona dinara, odnosno oko milion i 700 hiljada evra, ali ni on nije opravdan.

Vučić je obećao da će se radnicima obratiti ponovo do Ðurđevdana.

Kako je tada rekao, svi znaju i kako je došlo do takvog stanja u “Goši”, ali i u drugim fabrikama, i koja i čija je vlada to uradila, ali je primetio da je uvek “on kriv za sve”, i za “ono što su ti ostavili pre 10 godina, a što ne možemo da ispravimo narednih 10″…

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI