VUCIC ODBRUSIO SKOTU: NE MESAJTE SE U IZBORE!

Predsednik Srbije i američki ambasador razgovarali su o ekonomskim odnosima, vojnoj saradnji, evropskom putu Srbije, Kosovu, ali i o potrebi da se “na predstojećim izborima dokaže posvećenost demokratskim standardima”.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, sagovornici su konstatovali da “postoji povećano interesovanje američkih kompanija za ulaganje u srpsku privredu i da investicije kontinuirano rastu: skoro 100 američkih kompanija su investirale oko četiri milijarde dolara i zaposlile oko 17.000 radnika”.
“Ambasador Skot je takođe istakao podršku SAD u stvaranju bolje poslovne klime u Srbiji, kroz različite programe. Konstatovali su i da je prethodna godina bila obeležena napretkom vojne saradnje dveju zemalja, kroz skoro 100 zajedničkih aktivnosti, među kojima je i najveća zajednička padobranska vežba”, navodi se u saopštenju.
Predsednik Vučić je naveo da je Srbija opredeljena za nastavak ekonomskih i društvenih reformi, dok je Skot rekao da će predstojeći izbori, misleći verovatno na beogradske, biti “ključna prilika da Srbija pokaže posvećenost demokratskim standardima, kao i slobodnim i fer medijima”. Na ovu opasku predsednik Vučić mu je kao iz topa odgovorio:– Srbija se u primeni vladavine prava, slobode izražavanja i prava na objektivno informisanje ugleda na SAD i američku administraciju!
“Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o potrebi nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ističući i važnost unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Ambasador Skot je naglasio da američka administracija zahteva od Prištine da ostane posvećena podršci Specijalnom sudu za zločine OVK, kao što i od drugih zemalja u regionu traže da obezbede pravdu za sve žrtve ratnih zločina”, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da su Vučić i Skot razgovarali o regionu i potrebi očuvanja integriteta BiH.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI