VUČIĆ O PODRŠCI SAŠE JANKOVIĆA PROTESTIMA: Ne mogu da se mlatim sa tim

VUČIĆ O PODRŠCI SAŠE JANKOVIĆA PROTESTIMA: Ne mogu da se mlatim sa tim pitanjima, NEK SE SVAKO BORI KAKO HOĆE!
Jedno od pitanja premijeru Aleksandru Vučiću na konferenciji za medije posle sastanka na temu Agrokora bilo je i da li ga podrška bivšeg ombudsmana i predsedničkog kandidata Saše Jankovića policijskom sindikatu i protestima podseća na onu koju je Vojislav Koštunica pre 15 godina dao “crvenim beretkama”

– Ne podseća me ni na šta. Svi nek rade svoj posao, ne mogu da se mlatim, da odgovaram svakome. Pričajte šta god hoćete. Borite se za svoju poziciju, opoziciju…

Rekao je, međutim, i da ne zna ni da li je Janković izjavio da podržava policijski protest, te da mu se izvinjava ako nije.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi parlament trebalo uskoro da počne da zaseda, ponovio da su protesti u redu dok su mirni i demokratski, te da ne želi da komentariše špekulacije o tome da bi zbog protesta mogli da uslede parlamentarni izbore.

Želim da zgrada Predsedništva na Andrićevom vencu bude muzej

Premijer i budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da i dalje želi da zgrada Predsedništva na Andrićevom vencu bude pretvorena u muzej, što bi, između ostalog, doprinelo turističkoj ponudi Beograda.
Premijer je u Palati Srbija, nakon sastanka s dobavljačima hrvatskog “Agrokora”, izrazio očekivanje da je moguće da se kancelarije predsednika presele u Palatu Srbija, a ako ne može tu, onda na neko drugo mesto, jer mu je, kako je dodao, za rad neophodno manje prostora od onoga koji su dosadašnji presednici koristili.
– Nadam se da je ovde moguće, želeo bih da ona zgrada bude muzejski prostor, na najboljem je mestu, to bi pojačalo turističku ponudu. Verujem da bi mnogo hteli da vide gde su bili i (Slobodan) Milošević i (Boris) Tadić … i kompletnu istoriju zgrade – rekao je premijer i dodao da već razmišlja o tome da u tom prostoru vidi postavku jednog od najvećih muzeja na svetu – Ermitaža iz Sankt Peterburga.

Na opasku novinara da protesti traju šesti dan, te na pitanje da li zbog toga razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da nema komentar.

Kako je rekao, ne zna gde mu je glava od posla, i nastaviće da se bavi rešavanjem problema, a svako neka se bori za svoje mesto. 

– Samo je važno da sve bude demokratski i mirno i sve će biti u redu – naznačio je premijer, a na pitanje da li to znači da neće biti izbora Vučić je rekao:

– Nisam odgovarao na takav način. Precizno sam odgovorio. 

Na pitanje o stavu predsednice skupštine Maje Gojković da skupština ne nastavlja zasedanje zbog protesta, rekao je da razume njene “političke i ljudske strahove”.

Podvukao je da u Skupštini ima mnogo posla, da očekuje ubrzo zasedanje, te da svako treba da radi svoj posao.

– Ja sam toliko zahvalan građanima na ogromnoj podršci I zato još više I jače želim da radim I doprinesem daljem napretku Srbije – poručio je on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI