VUCIC : Nije realno da TRAMP ukine priznanje Kosova, ali neka dovede Ford i Teslu u Srbiju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić smatra da nije realno da će novoizabrani predsednik SAD Donald Trampa poništi američko priznanje Kosova! U velikom intervjuu ‘Globusu’, o kome bruji ceo region, Vučić je naglasio da će Srbija raditi na tome da ima korektne odnose sa administraciom novog šefa Bele kuće

Srpske novine su pune teza da će Tramp poništiti američko priznanje Kosova. Ali, to nije realno. Ipak, ja sam uveren da ćemo imati dobre odnose sa Trampovom administracijom i želim mu uspeh – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako će rezultati američkih izbora uticati na pitanje Kosova.

Upitan šta bi zatražio ukoliko bi se Tramp ponudio da Srbiji ispuni neku želju, premijer Srbije je odgovorio:

Tražio bih da mi pomogne da dovodemo Teslu ili Ford u Srbiju. O tome već razgovaramo i već smo stupili u kontakt s njima. Treba nam pomoć u ekonomiji i razvoju novih tehnologija. To bih tražio, a ne da nam pripoji Bosnu ili nešto drugo – konstatovao je Vučić.

Podsetimo, srpski premijer je u intervjuu ‘Globusu’ govorio i o odnosima Srbije i Hrvatske, posebno se osvrćući na razgovore sa novoizabranim premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Takođe, Vučić je naglasio i da će podneti ostavku ukoliko kandidat koga SNS podrži na predsedničkim izborima bude poražen od kandidata koga predloži opozicija.

Pored ostalog, premijer je prokomentarisao i slučaj ‘Jajinci’, ističući da se ne plaši za svoj život, ali da strahuje za bezbednost svoje porodice.

printscreen
Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI