VUČIĆ: Neka se opozicija okuplja i sprema šta god hoće, MI ĆEMO DA GRADIMO PRUGE!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisane pruga Vranjska Banja-Ristovac na železničkom Koridoru 10, duge 17,7 kilometara, a potom je odgovarao na pitanja novinara.

Vučić je odgovorio na pretnje opozicije da će “pravdu” ako bude trebalo potražiti na ulici.

– Šta je tu novo? Tako je bilo i pre godinu dana. Ti foteljaši se bore samo za svoje interese, a nije ih briga za narod. Naravno da ih se ne plašim, pa me ne plaši ni to što su se ujedinili. Neka ih i 500 bude na tim konferencijama, evo nek me pobede, nije nikakav problem, ali ne plašim ih se i neću da se sklonim. Oni neka mitinguju i nek se okupljaju, mi ćemo da gradimo pruge – rekao je Vučić

Zanima me podrška naroda, a ne foteljaša, poručio je premijer Srbije i dodao da ga interesuje šta misle građani, a ne neki foteljaši, koji se bore da nekome skinu glavu, kako bi oni bili bogati i vozili se avionom.

Izručenje Haradnija je važno zbog žrtava i zbog pravde

Komentarišući odluku francuskog suda, koji je u slučaju Ramuša Haradinaja dao Srbiji još mesec dana da dostavi dokumentaciju, Vučić je rekao da je Beograd spreman da ispuni sve što se traži u tom smislu, jer je to veoma važno zbog žrtava i pravde.
On je rekao da ne želi da kaže šta misli o tome ko je odgovoran za, kako se izrazio, haos u Makedoniji i drugim državama ali je dodao da tako nešto neće dozvoliti u Srbiji, kao ni pokušaje da se slučaj Haradinaj zloupotrebi protiv Srba.
– Neka povedu računa i neka ni ne pomišljaju na to – rekao je Vučić.

– Jedan je 12 godina bio na vlasti, a drugog podržava stranka koja je 12 godina vladala Srbijom – rekao je Vučić ne precizirajući na koga misli, ali je istakao da nije fasciniran njihovom vikom, niti uplašen njihovom hrabrošću.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Vranju, rekao da ga zanima samo narod:

– Mene narod zanima i očekujem podršku naroda – rekao je Vučić i naglasio da ne želi da se udvara lažnoj eliti.

Premijer je najavio da će tokom predsedničke kampanje boraviti na Kosovu i Metohiji.

– Naravno da ću otići na Kosovo i Metohiju. Kakva bi to kampanja bila da tamo ne odem, gde se nadam podršci od najmanje 70 odsto – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Vranju.

Podsetio je da je na Kosovu i Metohiji na prošlim izborima dobio podršku od 67 odsto birača, a da sada očekuje da će srpski narod dati podršku od najmanje 70 odsto onima koji su ih hrabro, ozbiljno i odlučno zastupali.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI