Vucic: Ne putujte u Tursku, saljemo avione da vrate nase ljude odande!

 BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u 10.30 sati obratio javnosti predstavivši zaključke donete na jutrošnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a u vezi sa migrantskom krizom i suprotstavljanjem potencijalnim terorističkim opasnostima.
Premijer je rekao da su teme razgovora na jutrošnjoj sednici bile: događaji u Turskoj, migrantska kriza i njene posledice na bezbednost, pravni poredak i ekonomsku budućnost Srbije, situacija u regionu i terorizam i načini suprotstavljanja potencijalnim terorističkim aktima.

O Turskoj

U obraćanju koje je počelo oko 10.30 časova, premijer je rekao da je jutros, pre konferencije, ali i noćas u 2.30 časova razgovarao sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Bozajem kojem je izrazio žaljenje zbog najnovijih događanja u Turskoj, ali i velikog broja poginulih u pokušaju puča.

– Ne putujte u Tursku, nemamo načina da vam garantujemo bezbednost! Poslali smo avion za Antaliju da odande vrati naše ljude, a zbog pojačanog interesovanja šaljemo i jedan erbas u Istanbul – rekao je Vučić.

Vučić je Bozaju preneo da Srbija podržava vladavinu prava u Turskoj kao i da se nada da će Turska kao velika zemlja sve ovo prevazići.

– Nadam se da će Turska prevazići sve probleme, uspostaviti demokratski poredak mir i stabilnost jer je to od vitalnog značaja, ne samo za Tursku, već i za Bliski istok i za Srbiju. “Uvereni smo da će Turska, kao velika i izuzetno značajna zemlja, imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda i građana provede u delo”, rekao je Vučić u obraćanju medijima posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. On je dodao i da je danas sa turskim ambasadorom bilo reči i o investicijama iz Turske koje su, kako je premijer rekao, veoma značajne za našu državu.Vučić je rekao da će krajem meseca biće sastanak sa predstavnicima četiri turske kompanije.

O migrantskoj krizi

Na jutrošnjoj sednici Biroa razgovaralo se o migrantskoj krizi, da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to postaje sve veći problem za državu.

“Rešićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese”, poručio je u petak Vučić, koji je povodom terorističkog napada u Nici rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI