VUČIĆ NA TV PINK POZVAO BIRAČE: Izađite na izbore i glasajte po svojoj savesti!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink pozvao je birače da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti! Sagovornici Vučića u studiju bili su novinar Jakša Šćekić i vojni komentator Miroslav Lazanski, a pretresane su sve najvažnije političko-ekonomske teme u Srbiji…

22.44 – Izađite na izbore i glasajte po svojoj savesti – pozvao je Vučić birače na kraju intervjua na TV Pink.

Ovako je tekao intervjuu sa premijerom Srbije:

22.42 – Miroslav Lazanski upitao je premijera da prokomentariše stavove pojedinih kandidata o ulasku Srbije u NATO, pre svega misleći na Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, ali i promenu stavova Saše Jankovića i Vuka Jeremića, Vučić je odgovorio:

Naša politika je srpska vojska, i mi našu vojnu neutralnost ljubomorno čuvamo – poručio je šef srpske vlade.

22.24 – Odgovarajući na konstataciju novinara Jakše Šćekića o komentarima koje je u javnosti izazvao govor Gerharda Šredera na mitingu SNS, Vučić je primerio:

To govore oni koji su doveli Havijera Solanu, čoveka koji je naredio bombardovanje na crveni tepih – odgovorio je Vučić.

22.21  Imate jedne koji pričaju mi ćemo to i to, a onda vide s kim je Putin. Imate ove druge, pa vide s kim je Angela Merkel. Imate ove što pričate o privredi, pa im pokažete podatke… Pa im onda ne ostaje ništa drugo od lične mržnje – osvrnuo se ponovo Vučić na prvljavu kampanju njegovih političkih protivnika.

22.14Vojna industrija Srbija najjača je od svih zemalja bivše Jugoslavije – ocenio je Lazanski upitan da prokomentariše značaj namenske industrije za privredu uopšte.=

– Vojna industrija je zamajac privrede. Godišnje imamo izvoz od 450 do 500 miliona dolara, asortiman je zaokružen – imamo municiju, haubice, artiljerijske sisteme. Pakistan hoće da kupi 700 komada naših samohodnih haubica, koje su među četiri najbolje na svetu – dodao je Lazanski.

22.11 – Ljubiša sa Voždovca, gledalac koji je uključen u program, upitao je premijera zašto nam treba Carinska unija.

– Kad kažemo investitoru da imamo tržište od 20 miliona, a ne od 7 miliona, pa znate li koliko bi mi imali stranih investicija – naveo je Vučić.

22.06 – Vučić je, odgovarajući na pitanje o Agrokoru, rekao da u Moskvi o tome nije razgovarao sa Vladimirom Putinom.

printscreen

22.00 Gledalac koji se uživo uključio u program poručio je da oni koji kritikuju izgradnju puta Niš-Priština treba da se stide.

Nadovezujući se na tu konstataciju, Vučić je primertio:

Svi putevi vode u Niš. Sve ide u Niš. Ne samo da Niš dobija, time će svi ljudi južno od Ibra imati najbrži put do Beograda, do Prolom Banje… I samo zato ne razumem one koji govore da nam to nije potrebno. I to oni koji nijedan autoput nisu uradili – rekao je Vučić i dodao:

Hoću Srbiju fabrika, autoputeva, to je Srbija budućnosti.

21.52 – Vučić se u nastavku intervjua osvrnuo na podršku koju mu je gotovo 800 intelektualaca dalo.

Zahvalan sam tim ljudima. Ali, tu je drugi problem. Problem što jednog Simu Avramovića, dekana Pravnog fakulteta, mog profesora, nazivaju sendvičarem. I to samo zato što misle drugačije. Ali tu mora da bude razlika između nas i njih – nikada neću da kažem da je Predrag Ejdus loš glumac – poručio je Vučić.

printscreen

21.38 – Na pitanje novinara Šćekića da li je i zašto stao ‘kosovski dijalog’, Vučić je naveo:

Kosovski dijalog je stao zbog akta Prištine. Srpski poslanici vratili su se u parlament da bi pokazali dobru volju – rekao je premijer.

On je rekao niko ne može da mu zabrani da poseti sever Kosova.

Iako je izborna kampanja, ne pada mi na pamet da udaram u izborne bubnjeve oko situacije na KiM. Jer ja tamo odem u posetu na jedan ili dva dana, Srbi u pokrajni ostaju da žive sa Albancima. I zato sam je uvek za dijalog – naveo je Vučić.

21.36 – Na pitanje voditelja da li će nam neko u regionu zameriti zbog nabavke ruskoj oružja, Vučić je odgovorio:

Nismo mi ti koji su se prvi naoružali – rekao je Vučić i pojasnio:

Mi ne nabavljamo balističke rakete i ofanzivno oružje. Mi uzimamo, pre svega defanzivno oružje – konstatovao je Vučić.

printscreen

21.31 – Miroslav Lazanski je konstatovao da Srbija mora da nastavi da vodi izbalansiranu politiku, jer mala zemlja kao Srbija sebi ne može da dozvoli bilo koju drugu poziciju.

21.27 – Premijer je odbacio spekulacije da je u Rusiju, ali i pre toga u Nemačku išao zbog predsedničkih izbora.

Išao sam da predstavljam Vladu Srbije i da štitim naše interese. Je li u našem interesu da uvodimo sankcije Rusiji?! Nije! A isto tako na svakom mestu kažem da Srbija ide u EU i da neće da ulazi ni u kakav vojni savez – podvukao je Vučić.

21.24 – Ne kupujemo bombardere, već lovce presretače koji će čuvati naše nebo – objasnio je premijer.

21.10 – Govoreći o vojnoj pomoći Rusije, Vučić je konstatovao da bi voleo da Putin ne potpiše ugovor o poklonu migova i drugog oružja, jer bi to značilo da oni mogu da stignu tek za nekoliko meseci, već ugovor o vojno tehničkoj saradnji, pa bi onda oružje stiglo narednih nedelja.

21.06 – Kod predsednika Putina naišli smo na srdačan prijem. Razgovarali smo o ekonomskim pitanjima, trgovinskoj razmeni, vojno tehničkoj saradnji, a najviše vremena proveli smo u razgovorima u regionu – naveo je Vučić na početku intervjua.

printscreen

On je naveo da se, za razliku od ranijih poseta, ovoga puta nije govorilo o srpskim dugovima Rusiji.

Verujem da će zahvaljući ruskoj vladi i našim narodima ta razmena biti vraćena na nivo iz 2013. i 2014. ali treba imati u vidu pad rublje i cenu gasa – naveo je Vučić i dodao da je sa ruskom kolegom razgovarao i o tome kako da se unapredi namenska industrija.

Putin je pomenuo haubice od 155 milimetara. Važno je da kažem da bi 51 odsto moralo da bude srpske robe da bi mogli da izvozimo na evropsko tržište – dodao je Vučić, istakavši da je Srbija vratila sva dugovanja prema Rusiji.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI