VUCIC Hvala građanima Bele Palanke – osvojili smo više od 75 odsto glasova!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan građanima Bele Palanke na ogromnoj podršci politici SNS, jer je ta stranka na lokalnim izborima osvojila 75 odsto glasova


– Prema rezultatima sa 34 od 37 biračkih mesta, pri rekordnoj izlasnosti većoj od 80 odsto, Srpska napredna stranka osvojila je oko 75 odsto glasova u Beloj Palanci – rekao je Vučić.

On je zahvali građanima tog mesta na poverenju i podršci koju su dali SNS:

Zahvalan sam građanima na ogromnoj podršci i poverenju, naše je da to opravdamo – rekao je Vučić na RTS i dodao da su građani u Beloj Palanci glasali za svoje ljude koje poznaju na lokalu, te da bi druge stranke, na primer SRS, dobile više da su bili republički izbori.

O GEJ PARADI: Da sam mogao išao bih na svadbu sina Bate Gašića, pre nego u tu šetnju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan je gej parada održana bez incidenata, jer je time država pokazala da funkcioniše i da može da garantuje bezbednost različitim društvenim grupama.

– I prisustvom državnih i gradskih zvaničnika pokazali smo da preuzimamo odgovornost – rekao je Vučić dodajući da lično nije pristalica LGBT šetnje.Kako je Vučić, rekao gostujući na RTS-u, nije upoznat da li je pozvan da prisustvuje na današnjoj paradi, ali da ne bi došao ni da je dobio poziv.

– Valjda jesu zvali, ali da sam imao vremena išao bih na svadbu sina Bate Gašića, koji je okupio četiri ili pet puta više svatova nego što je bilo na šetnji – rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je to njegova privatna stvar, ali da mu je posao kao predsednika Vlade, da obezbedi sigurnost svima.

– I to sam i uradio -, rekao je Vučić.

Govoreći o rezultatima izbora u Berlinu gde je stranka Angela Merkel ostvarila loš rezultat, Vučić je rekao da se plaši da nije daleko kraj Evrope kakvu danas znamo.

– Svi smo imali jednu adresu i nekoga ko je mogao da nas pozove kad je postojao problem. Ko će sutra da nas pozove, i nas i Hrvate i mnoge druge? Najlakše je kritikovati Angelu Merkel, neću u tome da učestvujem jer je ona spasila i građane Srbije, između ostalog sukoba, nemira i svega drugog, kada su nam uvodili sankcije nizbogčega. Da nije bilo Angele Merkel plašim se kako bi se to završilo – rekao je Vučić i dodao da on jeste lojalan Merkelovoj, ali da tu nije reč o lojalnosti, već je to pitanje racija.

– Ona je mnogo uložila u Evropu, oni imaju suficit veći nego sve druge zemlje Unije, oni su najjača zemlja u Evropi, to jednostavno nije za poređenje. A što se nekome ljulja vlast ne znači uvek da će se završiti gubitkom izbora – istakao je premijer.

Komentarišući izvaju generala NATO Petra Pavela da je Balkan još uvek potencijalni izvor ratnih sukoba, premijer je rekao da je razočaran takvom izjavom, dodajući da nije njegovo da uzvraća.

– Ne bi trebalo da nam prete jer mi nikom nismo pretili. Ja želim da što pre razgovaram sa šefom NATO Jensom Stoltenbergom i mislim da je to lekovito jer ne želimo tuče i sukobe. Ne brinite, građani Srbije, spreman sam da odgovorim na pravom mestu. Građani ne treba da se brinu jer imaju odgovorno i ozbiljno rukovodstvo koje razmišlja o budućnost – naglasio je Vučić.

Premijer je naglasio da Srbija ne može da se meri sa NATO i dodao da Srbija nije i neće biti slaba kako je nekad bila.

Vučić: Nijedan strani ambasador neće voditi politiku Vlade!

Nijedan strani ambasador neće voditi politiku Vlade Srbije, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić, dodajući da je to zato što je Srbija svoja, suverena i nezavisna, a o njenoj budućnosti odlučuju građani.

– Znam da bi mnogi voleli slabu vladu, a pre svega slabog Vučića, ali po prvi put mi kao zemlja počinjeno da pobeđujemo i zato niejedan ambasador neće voditi politiku naše vlade -, rekao je Vučić i dodao da je strateški cilj Srbije da bude evropskom putu.

– Mi želimo da pripadamo tom društvu, to ne krijemo, ali želimo i najbolje moguće odnose s Rusijom, ali istovremeno imamo najbolje odnose s Kinom. Mi uostalom ne bismo imali ni ovaj rast ni ovakve javne finansije, da Kinezi nisu uzeli Železaru, i hvala im na tome – naveo je Vučić.

Odgovarajući da li će biti teško u odnosima sa Hrvatskom ako na čelo tamošnje vlade dođe HDZ-ovac Andrej Plenković, premijer Vučić je rekao da će Srbija uložiti velike napore u odnosima sa Zagrebom.

– Nisam veliki optimista jer su Srbi glavna tema u Hrvatskoj. Lakše je bilo odnositi pobede na diplomatskom tlu ranije, dok je bio Milanović, sada će biti teže. Poznajem Plenkovića, imali smo pristojan duel kada je dolazio u Beograd u okviru delegacije Evropskog parlamenta – ukazao je premijer.

Istakao je da će Beograd gledati da gradi odnose sa Zagrebom, ali da će umeti da štiti državne i nacionalne interese.

– Pretnja nije naš cilj i interes. Želimo veću razmenu. Imali smo razmenu od 460 miliona evra pre osam godina, a sad je skoro milijardu, gledaćemo da tu razmenu razvijamo – naglasio je premijer.

Srbija nije za zidove, ali neće biti ni parking za izbeglice

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće podizati zidove na svojim granicama zbog migrantske krize, ali da neće biti ni parking za izbeglice.

– Stefanović, Vulin i neki ljudi koje veoma poštujem, koji se bore za Srbiju, oni su za podizanje zidova. I samo sam ja protiv, jer neću da podižemo zidove. Ali Srbija neće biti parking za izbeglice – izjavio je Vučić gostujući na RTS-u.

On je dodao da se u Srbiji nalazi 6.500 migranata, i da 81 odsto onih koji dolaze su Avganistanci.

– Veoma su agresivni ti momci, prave probleme, najviše u Beogradu. Prvi put ih hvatamo u pljački, sve učestalije. Ali to ne znači da ćemo sprovesti represivne mere prema njima, ali to znači oprez. I mi ćemo znati da sačuvamo našu zemlju, jer se njihov broj povećava – rekao je Vučić.

Vučić je dodao d Srbija ne može da primi više migranata jer oni koji se u njoj nalaze ne nastavljaju dalje ka Evropskoj uniji.

– Naći ćemo najcelishodnije rešenje”, rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše pisanje hrvatskih medija da Hrvatska sprema ozbiljn odgovor na najavljenu zajedničku vojnu vežbu Srbije, Ruske Federacije i Belorusije, Vučić je odgovorio da naša država nije imala nikakav odgovor kada je Hrvatska kupovala oružje.

– Mi nismo imali nikakav odgovor kada su nabavljali patrije, pancer haubice i helfajer rakete. Na to smo ćutali, nismo rekli nijednu reč. Nismo kupili ništa, imamo malo novca i gledamo da razvijamo svoju vojnu industriju, što radimo uspešno – rekao je Vučić.

 -Ne znam šta prete. Ali valjda je to deo nekog folklora, jer očigledno nemaju druge teme. Mi imamo, to je ekonomija – rekao je Vučić.

Govoreći o referendumu u RS, Vučić je rekao da se Srbija ponaša racionalno, odmereno i ozbiljno.

– Za nas je stabilnost od suštinskog značaja, onaj ko proba da raspakuje Dejtonski sporazum, taj pravi veliki problem svima”, rekao je Vučić.

Ističe da Srbija ima svoje obaveze i da ima svoj narod zapadno od Drine i da mora da uradi sve da se tenzije spuste i smanje. Kaže da Srbiji ne pada na pamet da se meša u referendum i da misli da je to racionalan stav svih građana.

Premijer Vučić je upozorio da onaj ko pokušava da “raspakuje” Dejtonski mirovni sporazum, pravi problem svima bez obzira što, kako je rekao, taj sporazum nije idealan.

– Plašim se svega i svačega ako to neko bude pokušao. Srbja ima obavezu kao potpisnicima Dejtonskog sporazuma, ali i zato jer ima svoj narod preko Drine. Zato je naše da uradimo sve da smanjimo tenzije – rekao je premijer.

Upitan kako “čita” posetu predsednika RS Milorada Dodika Moskvi neposredno uoči referenduma, Vučić je rekao da misli da je ta posata odavno dogovorena, ali i da ne želi u to da se meša.

I on je, podsetio je, imao više sedam, osam susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je ponovio da nijedan ambasador u Srbiji neće voditi politiku naše zemlje.

– Srbija vodi svoju politiku. Poruke prima svakog dana sa raznih strana, ali Srbija vodi politiku – rekao je premijer.

– Upravo zato imamo stabilnost i u onom, u čemu je dozvoljeno da se takmičimo, mi pobeđujemo – kazao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u SAD na godišnju konferenciju “Klinton fondacije” putuje jer želi da Srbija ima dobre odnose sa svim zemljama, kao i da se čuje srpski glas.

– Hoćete li da imamo dobre odnose sa budućim predsednikom SAD, ko god to bude, ili ne – upitao je Vučić.

On je, upitan sta je cilj njegove posete SAD, rekao da je njegov posao da uspostavlja najbolje odnose sa svim zemljama u svetu, te da želi da se u SAD čuje i srpski glas.

– Borimo se da ne izgubimo 5:0 kao ranije, već da bude nerešeno – rekao je Vučić.

On je rekao da, za razliku od zavereničkih teorija u javnosti, ima jasan i precizan stav zašto ide u SAD, te primetio da je Srbija mala zemlja da bi se opredeljivala pa i u slučaju predsedničkih izbora u SAD jer to, kako je dodao, nije činila ni u slučaju Hrvatske.

– Šta hoćete, da idemo u sukob sa Hilari Klinton? Hoćete li da imamo dobre odnose sa budućim predsednikom SAD, ko god to bude, ili nećete-  upitao je Vučić i dodao da ne želi da priča o tome šta je bilo pre Kulina Bana.

Istakao je da je njegov posao da uspostavlja najbolje odnose sa svim zemljama u svetu.

Vučić je rekao da mora da ima dobre veze sa oba kabineta u SAD, dodajući da će se sastati i sa jednim od vodećih republikanaca, kao i da će se videti sa mnogo poznatih ljudi, od Erdogana, Mogerinijeve, do Bena Afleka, sa kojim će biti na jednom panelu.

Rekao je da će jedan od panela biti posvećen Srebrenici, da će tamo govoriti žrtve Srebrenice, verovatno Bakir Izetbegović, zbog čega je upitao:

– Hoćete da pustim da se ne čuje srpski glas o Srebrenici – upitao je Vučić.

POGLEDAJTE SEMAFOR! Rezultati sve govore oni su izvanredni!

Govoreći o ekonomskim rezultatima, premijer je rekao da je nezaposlenost spuštena sa 26 odsto na 16,5 odsto.

– Naše je da spuštamo na nivo evropskog proseka, na 12 odsto, a već smo bolji od Španije i Grčke. Zato razvijamo IT sektor, moraćemo da radimo i da imamo više ‘Kontinentala, ‘Simensa’, ‘Boša’. Imate durugačije karte Srbije kad je tu ‘Boš’, kad imate ‘Kontinental’ koji razmišlja o širenju svojih kapaciteta, to takođe menja stvari – rekao je Vučić i dodao da Srbija radi dobro sa svima.

Odgovarajući na pitanje da li Srbiji posle perioda rasta preti pad standarda, Vučić je rekao da “delimično i postoji taj izvoz opasnosti”.

– Tražimo nove velike projekte gde možete da potrošite pare. Kada sam govorio o tri odsto rasta, to je nešto više od milijarde i 100 miliona evra novostvorene vrednosti u Srbiji, što možemo da trošimo na rast, uvećane plate i penzije – naglasio je Vučić.

Cilj Srbije je da ima rast prosečno veći od tri odsto, kaže Vučić i dodaje da će taj rast sledeće godine biti četiri odsto.

– Skepsa je uvek tu u Srbiji, mržnja prema svima koji nešto naprave. Ali kada pogledate rezultate, to je ono što se vidi na semofaru. Ti rezultati su izvanredni – ukazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbiji su potrebna mala i srednja preduzeća.

– Svi nam brojevi rastu. Ne mogu plate da se uvećaju da ekonomija ne napreduje. Povećali smo minimalnu zaradu za 7,43 odsto, to znači da će plate realno porasti za osam odsto. Profesorima, zdravstvu, policiji, vojsci povećaćemo platu značajno – ukazao je premijer.

Sad, kako je naveo, radimo na izvorima rasta i, recimo, prvi put smo sada u Francuskoj ozbiljno razgovarali o metrou, ranije su to bile priče za TV, a sada je to na nivou – tražimo projekte na koje se mogu potrošiti pare.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI