VUCIC: Mi nastavljamo evropski put – A KO HOCE REFERENDUM, NEKA PROBA ZA CETIRI GODINE!

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas mogućnost održavanja referenduma o evropskom putu zemlje i dodao da će ona nastaviti da se bori za ostvarivanje evropskih vrednosti


Bićemo na evropskom putu i kod nas neće biti referenduma – rekao je Vučić na poslovnom ručku s članovima Američke privredne komore u Srbiji.

On je rekao da oni koji se zalažu za održavanje referenduma treba da to pokušaju za četiri godine, kada će biti održani sledeći izbori. 

Govoreći o planovima nove Vlade Srbije, Vučić je ocenio da će fokus reformi biti premešten na reformu obrazovanja i zdravstva.

informer

Prema njegovim rečima, Srbija će sa Svetskom bankom imati program za pobljšanje nivoa u stepena obrazovanja male dece, promenom načina pohađanja školica i obdaništa.

Kako je dodao u prvom delu biće uloženo 50 miliona, dok će u drugom delu da se radi na promeni sistema.
To će biti najbolniji deo reformi, i zato već godinu dana posmatram šta se zbiva u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji. Pokušaćemo da uvedemo dualno obrazovanje, da učimo decu od 14 do 19 godina da rade i da istovremeno napravimo kopču između sistema obrazovanja i ekonomije – rekao je Vučić.

informer

On je naglasio da ne treba da nas interesuje pravljenje diploma, već sticanje znanja i veština.

Imamo zakone koji omogućavaju takve stvari. Uključićemo i kompanije u to, a mi ćemo kao zemlja da dajemo subvencije za to – rekao je Vučić.

Od sledeće godine, kako je najavio premijer, izdvajaće se novac za dualno obrazovanje.

Kao primer lošeg sistema obrazovanja Vučić je naveo svoj slučaj, jer, kako je primetio, kao najbolji student fakulteta nije znao kako se u praksi treba ponašati u sudnici, niti koje su procedure…

O Srebrenici

Vučić je, osvrćući se na izjave rukovodstva Srebrenice da srpska delegacija nije poželjan gost 11. jula, rekao da “oni imaju pravo da nekoga žele ili ne u Potočarima”.

Nećemo da pravimo problem i prihvatamo njihovu ideju da smo višak u Srebrenici. Oni su kod nas uvek dobrodošli. I mi smo bili dobrodošli pre nekoliko meseci – rekao je Vučić.

On je naveo da ne bi da ulazi u razloge da li je ta odluka doneta zbog izborne kampanje ili iz nekog drugog razloga.

Naveo je da načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića doživljava kao prijatelja Srbije i svog dobrog poznanika, te da je on uvek dobrodošao u Srbiju.

O Srebrenici mislim isto što sam mislio i prošle godine, zaključio je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI