VUCIC: MEKALISTER ZNA BOLJE OD OPOZICIJE STANJE NASE EKONOMIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas, povodom kritike dela opozicionih lidera na sastanku sa Dejvidom Mekalisterom na račun srpske ekonomije, da veruje da je Mekalister posle tog sastanka bio u odličnom raspoloženju, jer bolje od njih zna kakvo je stanje ekoomije Srbije

– Mislim da je otišao u dobrom raspoložneju posle toga, jer, izgleda, bolje zna od njih u kakvom je stanju srpska ekonomija – rekao je predsednik Srbije novinarima u Osečini. Izgleda da oni ne vide pravo stanje stvari od silnih brčkanja i letovanja – rekao jeVučić i podukao da Srbija prvi put ima ne samo budžetski suficit kao prošle godine, već i opšti suficit, na nivou čitave države i to bez privatizacionih priliva.Vucić je rekao da je to prvi put posle 1945. godine naovamo a u prilog ekonomskog stanja zemlje anvceo i dsa je nezap”oslenost relano ispiod 12 odsto a bila je pš”re nego0 što je psotao premijer 23, 4 pa čak i 25, 9 odsto.

Vučić: Plašimo se, sebe, budućnosti, realnosti…

Predsednik Srije Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju da ćemo kao društvo uspeti nešto da se dogovorimo po pitanju Kosova i Metohije i da nešto uradimo, u intresu budućnosti, “jer se plašimo sebe, budućnosti i realističnog pristupa”.
On je u razgovoru sa novinarima u Osečini najavio da će u septembru početi da se razgovara sa civilnim sektorom, crkvom, akademskom zajednicom i u parlamentu o pitanju Kosova.

Na pitanje da li potoje rokovi u vezi sa unutrašnjim dijalogom koji je pokrenuo i kada će biti završen, Vučić je precizirao da rokovi ne postoje, već da postoje samo oni koji se tiču naše budućnosti.
Naveo je da neki kažu kko je Srbiji naloženo da po tom pitanju nešto mora da uradi, a, primetio je, najverovatnije nećemo ništa ni uraditi, jer se plašimo sebe, budućnosti i realističnog pristupa.

Kaže da nema strah niti ojazan za ekonomsku budućnost zemlje, dodajući da Srbija ima mnogo bolje polazne osnove od drugih u regionu i šire i po pitanju stope nezaposlenosti, rasta, investicija.- Podići ćemo rast povećanjem plata i penzija, ne vidim probleme, to sve može da bude ako budemo politicki pametni. Da li će se konkretizovati zavisi od ocene svih nas – možemo li da postignemo konsenzus ili ne – rekao je.
Nemoguće je, kaže, postići apolutni konsenzus, ali mozemo da postignemo dogovor većeg i najdgovornijeg dela drustva.
Onda će se, kaže Vučić izaći sa konkretnim predlozima.

– Naše je da se borimo za nas, nau budućnosti i da gledamo da radimo što je moguće više, ako tako bude, ne vidim ozbiljnije probleme – kao što su odbojkaši pokazali da borbenošću mogu sve da pobede – rekao je Vučić.On je dodao da od stranih zvaničnika dobijamo sve pohvale za rad u sferi ekonomije i dodao:– Možete da zamislite mučenog Mekalistera kada je morao da ih sluša a sve to zna – rekao je Vučić i dodao da je siguran da će Mekalisterdoći do pravog zaključka ma koji to bio.Juče su predsdnici DS, LDP, SDS i Pokreta “Dosta je bilo” imali sastanak sa Mekalisterom gde su naveli da su gostu iz Evrope preneli da je stanje ekonomije loše i da ne da nema napretka već naprotiv.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI