VUCIC : Lenje bube sveznalice i lezilebovice cemo nauciti lekciju

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji potreban tim koji će je nepovratno promeniti, da oživi energiju i veru građana.

– Zato što znam da samo pravi tim moze da mi pomogne da oživim tu energiju i veru koja je glasala, da je pokrenem i dobijem od nje onaj zaonos, da ga Srbija dobije, koji je potreba da bi se ona promenila, nepovratno. I da bi nastavila da se menja – istakao je Vučić.

Kaže da je za njega krupna stvar kada vidim prilog kako neki EU fond hoće da da pare za naše poljoprivrednike, pod uslovom da oni odu na određene kurseve.

– A onda gomila njih kaže šta će to meni, ja to sve znam, nek mi daju pare, pa će da vide. Oni koji imaju toliko puta veće prinose od nas, zahvaljujući znanju i tehnologijama i koji sada hoće to znanje da nam prenesu… Ne da nam poklone ribu, nego da nas nauče da pecamo. I mi, koji smo spremni da sve to odbacimo zato što kao sve znamo?! To je naš najveći problem i najviše me plaši. I to i jeste razlog zbog kojeg se toliko bavim timom koji treba da sastavim – naglasio je Vučić.

Istakao je i da je za njega politika pitanje rezultata, a ne ljubavi i mržnje i da mu nije bitno da li nekoga voli ili ne voli, nego da li je u stanju da nešto uradi ili ne, zato što rezultat ne voli samo on, već svi i svima je potreban.

– Tako da, ako govorimo o rečenici koja rešava pitanje sledeće vlade, ona neće imati nikakvih zareza niti stilskih figura, navodnika, pogotovo ne prideva. Biće kratka i prosta, dve reči i jedan veznik. Rad i Rezultat. I tačka – naglasio je Vučić.

Rekao je i da nema lične strahove, da ih je zamenio za ono što se zove odgovornost, zato što je strah nerešiv, a samim tim i iracionalan, čak i kada je realan.

– Odgovornost te tera da radiš, da nalaziš rešenja, da realnost posmatraš racionalno, kao nešto što je dato i što ti svojim angažmanom možda mozeš bar donekle da promeniš. Kada sam izabrao odgovornost dogodilo se da su problemi prestali da budu problemi i postali izazov – naveo je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI