VUCIC KONFERENCIJA ZA MEDIJE 16-1-2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića da je reč o terorističkom činu

– Jutros u 8.17 sa više metaka upucan je Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. Posle velikog napora naših lekara Ivanović je preminuo. U ime Srbije, vlade i svih građana Srbije upućujem saučešće poroici – rekao je predsednik.– Ovo je teroristički akt i u skladu s tim ćemo reagovati. Ono što smo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost govorili, već je upućeno pismo Eulesu da naši organi učestvuju u istrazi ovog ubistva. Sve mere koje su neophodne, a to sam obećao supruzi Olivera Ivanovića, pronaći ćemo ubicu – rekao je Vučić.

Zločin se, kako je rekao, nije ogodio na teritoriji koju efektivno kontroliše država Srbija, te se mora čekati reakcija drugih organa, ali očekujemo da oni to urade profesionalno i to je tražio i od Federike Mogerini i predstavnika Međunarodne zajednice da brzo reaguju.– Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug i koji nikada nije pozivao sukob Srba i Albanaca. Bez obzira na političke razlike lično upućujem saucešće porodici Ivanovića i svim Srbima. To je napad na porodicu vanović, Sever Kosova i Srbe u celini – naglasio je on.– Ubice su ostavile tragove i zato Srbija traži da se uključi u istragu ubistva – poručio je Vučić.

VUČIĆ VESELJIJU: Nećete stići do Niša!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je delegacija Srbije u Brisleu prekinua razgovore u okviru dijaloga, jer je besmisleno razgovarati uz svakodnevne pretnje i poručio Kadriju Veseljiju, pravom, kako kaže, “gospodau na Kosovu”, da neće stići do Niša kako je pretio.– Teško je da govorite o nečeu kad imate svakodneve pretnje, gde onaj ko je pravi gospodar na Kosovu, a to nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Vesleji, i to svi koji poznaju situciju na Kosovu dobro znaju, a koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša – rekao je Vučić.– Mi smo razumeli te pretnje, dobro smo ih shvatili, kao i ćtanje onih koji je trebalo istog sekunda da reaguju – poručuje Vučić.Veseljiju je poručio da do Niša neće stići.I Niš će ostati lep grad koji mogu da poete kao turisti.

– A to da dolaze sa vojskom, to neka zaborave – zaključio je Vučić.

Onima koji sve znaju i tvrde da vlast u Srbiji ubija političke protivnike predsednik je poručio:– Jadnici jedni, nesrećnici jedni… Bednici, kako vas nije sramota! Sram vas bilo kkvu štetu pravite svojoj državi. Ako znate nešto, zašto ne prijavite nadležnim organima. Pominjete povratak u devedesete, a ja vam kaž da je to povratak u dvehiljadite, jer se tada dogodilo tri puta više ubistava. Nećemo dozvoliti da ovo iskoristite da albanska čizma stane na sever Kosova – poručio je Vučić.

– KO GOD DA JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA NIJE SRBIN, ČAK I DA IMA SRPSKO IME, A AKO NIJE – ONDA ĆE SVE BITI JASNO – naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da će Srbija voditi svojuistragu i završiće posao.– Ako oni čiji je to posao, ne budu uspeli da ga završe, mi ćemo da završimo posao i da pokažemo koliko su nesposobni. Ovo nije razlog da stave svoju čizmu na sever Kosova je cilj, to neće biti dozvoljeno. Suština je to da se sve svali na pleća Srbiji za ostvaenje nečijih političkih ciljeva. – rekao je Vučić.

Ne postoji savršen zločin, a ovo je daleko od savršenog zločina, dodao je on.Primetio je da je “posao” Albanaca da optužuju Srbiju za sve i to već rade mnogo vremena.- Ali, ne razumem one odavde koji misle da je to prilika… pošto ih niko neće ni za šta, svi znaju kakvi su lopovi – da se okliznu oni bi rekli Vučić je kriv – rekao je Vučić.- Svaki dan govore da sam ja izdajnk – je l’ to nije meta na čelu ili petostruki aršini. Ubistvo će biti istraženo i ubice otkivene – zaključio je Vučić.

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića možete uživo pratiti na ovom linku

Popularno