Vucic Kolindi poklonio buket crvenih ruža! #vwsti #b92 opsirnije…

(FOTO) SUSRET NA MOSTU NA DUNAVU: Vučić Kolindi poklonio buket crvenih ruža!
Mandatar za sastav nove vlade Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetili su danas, nakon susreta na mostu na Dunavu, u međugraničnoj zoni kod Erduta, rodnu kuću čuvenog srpskog naučnika Milutina Milankovića u Dalju u Hrvatskoj, gde su dočekani s hlebom i solju


Vučić i Grabar Kitarović kasnije danas će u Subotici potpisati deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Današnji susret i taj dokument ocenjuju se i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.

Vučić i Grabar Kitarović su obišli rodnu kuću čuvenog srpskog naučnika Milutina Milankovića, razgledali stalnu postavku i modele Milankovićevog planetarija i upisali se u knjigu utisaka.

Oni će svečano otkriti bistu Milankovića i sastati se sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U Milankovićevoj kući sačekao ih je predstavnik Srba u Hrvatskoj, poslanik u Saboru Milorad Pupovac, a susretu prisustvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Oni su se najpre susreli na mostu na Dunavu, na graničnom prelazu Bogojevo – Erdut.

Vučić i Kitarović će kasnije preći u Srbiji, da bi u Donjem Tavankutu posetili Dom kulture “Matija Gubec”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI