VUCIC DABAS OBILAZI KORIDOR 10 I GRADOVE NA JUGU SRBIJE

 

Vlada Srbie danas nastavlja zasedanje u Nišu obilaskom radova na Koridoru 10 i posetom više gradova na jugu Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić obići će radove na izgradnji deonice Caričina dolina – Vladičin Han, na južnom kraku Koridora 10, zatim će obići Fabriku “Alfa Plam” u Vranju i centar grada, a onda otvoriti i radove na kolektoru.

Vučić će obići i bušotinu kineske firme za istraživanje “Betek”, za izgradnju geotermalne centrale, a u zgusnutom rasporedu je i poseta Vladičinom Hanu, gde će premijer obići Kompaniju “Teklas” i otvoriti novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”.

Premijer će potom položiti kamen temeljac za fiskulutrnu salu u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Surdulici i obići radove na izgradnji nove hale Kompanije “Alfa Plam” u toj opštini.

Predsednik Vlade će zatim u Nišu prisustvovati prezentaciji Policijske uprave Niš na otvorenom, nakon koje će biti održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i rukovodiocima organizacionih jedinica PU Niš i predstavnicima lokalne samouprave.

Agenda ministara je, takođe, popunjena, pa će tako Stefanović posetiti policijsku stanicu u Bujanovcu i Policijsku upravu u Vranju, kao i Srpsko –  Ruski humanitarni centar u Nišu.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja će sa Vučićem proveriti kako teku radovi na Koridoru 10, obići će i Ražanj, gde će razgovarati sa predsednikom Opštine Dobricom Stojkovićem o razvoju infrastrukture.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, takođe, će obići opštine na jugu Srbije – Bujanovac, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu, gde će posetiti obrazovne institucije.

Ministar odbrane će posetiti opštinu Preševo.

Vlada Srbije će u Nišu zasedati ukupno sedam dana, a sutra je peti dan od kada je taj grad njeno sedište.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI