VUCIC : CEMU DANJASNJI SASTANAK AKO SU ODLUKE VEC DONESENE

Премијер Србије Александар Вучић изразио је данас, пред састанка са политичким лидерима Срба из БиХ и РС-а, жаљење Шта су они одлуке Донели унапред, А ставове, супротно договореном, изнели у јавност сам додао да је састанак, а обзиром на то, могао бити ја прескочен. – Ја не кршим договоре које постигнемо. Не идем у јавност шта је моја политика. Не подносим Лака и Популарна решења, којима је Народ Одушевљен – поручио је Вучић, уочи данашњег састанка државног врха Србије са лидерима Срба из Сарајева и Бањалуке о референдуму о дану Српске.


Додао је да су, мимо договора да се не излази у јавност са ставовима, неки изнели своје Одлуке, сам изразио жаљење што није имао могућност да изнесе своје мишљење.

Вучић: Постујем Јункера, али не подносим лажне симетрије – нама су рекли “Шака јада”, а не ми њима!
Увек сам доносио најтеже одлуке сам са владом

Он је казао да је ноцас имао тешке и озбиљне разговоре са својим најближим сарадницима који су трајали до 1 сат после поноћи, и да је и јутрос наставио са састанцима. Премијер је нагласио да не жели да врши Притисак, и да је свако властан да доноси одлуке у оквиру својих решења.

– Криво ми је што нисмо могли да разговарамо и да изнесем своје идеје – истакао је премијер.

Он је рекао да увек постоје решења којима је народ није одушевљен, указујући да би, да је питао народ Хоћемо ли да уђемо у пуке фискалне консолидације, био личнован.
– Увек сам доносио најтеже одлуке сам са владом, А данас можемо да се похвалимо резултатима. Покажите ми висе од пет земаља у Европи које могу да се Пореде са нама. Успели смо, јер нисмо доносили Популарна решења – нагласио је он.

Такодје је подсетио да данас у посету Београду долази српски члан председниłтва у БиХ Драган Човић, рекавши да ће бити дочекан како то прилици, у жељи за најбољим односима са свима.

Вучић је, Како сазнајемо, сарадницима казао да је имао договор са председником РС-а Милорадом Додиком и српским чланом председниłтва у БиХ Младеном Иванићем да не излазе У јавност са својим ставовима пре него што седну Сви заједно и разговарају. Али, после интервјуа који је Додика синоц дао, Вучић не види смисао одржавања данашњег састанка сам сматра договор прекршеним.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI