VUČIĆ 54,7%, SPS 9,8%, CELA OPOZICIJA ISPOD CENZUSA

Najnovije istraživanje “Faktor plusa” o vanrednim parlamentarnim izborima.

Srpska napredna stranka osvojila bi 54 odsto glasova na vnrednim parlamentarnim izborima, kada bi oni bili održani u nedelju, a cenzus bi prešla samo još Socijalistička partija Srbije, sa nešto manje od deset odsto pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plusIstraživanje, koje je Faktor plus uradio za Tanjug, pokazuje i da bi na vanredne parlamentarne izbore u ovm trenutku izašlo 48 odsto građana, da je neodlučnih 22 odsto, a da biračko pravo ne bi iskoristilo 30 odsto.
Najviše glasova onih koji su opredeljeni za izbore dobio bi vladajući SNS – 54 odsto, dok bi Socijalistička partija Srbije, ako bi samostalno izašla na izbore, dobila poverenje 9,8 odsto biraa.Prema ovom istraživanju, sve druge partije bi, ukoliko bi izašle samostalno, ostale ispod cenzusa.Pokret slobodnh građana Saše Jankovića (PSG) dobio bi 3,9 odsto glasova, a Demokratska stranka 3,5 odsto.


U parlament ne bi ušle ni Partija ujedninjenih penzionera Srbije (PUPS) sa 3,2 odsto, kao ni Narodna stranka Vuka Jeremića, koja bi, predviđa istraživanje, osvoila 3 odsto glasova.
Van parlamenta bi u slučaju izbora ostale i Socialdemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Lajića sa 2,9 odsto i Srpska radikalna stranka (SRS) sa istim procentom glasova.
Ni pokret Dveri ne bi prešao cenzus sa 2,8 odsto glasova, kao ni njihov koalicioni partner ””Dosta je bilo””, koji bi dobio 1,7 odsto, a Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpska narodna partija (SNP) osvojile bi samo po 1, 2 odsto glasova.
U istraživanju je 9,2 odsto birača reklo da bi glasalo za neku drugu partiju.Samo 12 odsto građana na osnovu istraživanja očekuje da će vanredni parlamentarni izbori biti održani na jesen, svea 3 odsto smatra da će se održati do leta, dok je 18 odsto reklo da će izbori biti održani sledeće godine.

Više od polovine ispitanika, njih 56 odsto ne čekuje vanredne parlamentarne izbore, a 11 odsto nije se izjasnilo o tome.Direktor “Faktor plusa” Vladimir Pejić kaže nije iznenađen rezultatima istraživanja koji pokazuju da bi na vanrednim parlamentranim izborima u ovom trenutku samo SNS i SPS prešle cenzus.– Opozicija je u nokdaunu i treba jo vremena da se oporavi – kaže Pejić.Napominje da je istraživanje obuhvatilo samo partije koje su aktivne na republičkom nivou zbog čega, kako kaže, među ponuđenim opcijama nije bilo Dragana Ðilasa.Podatak da bi 48 odsto građan u ovom trenutku izašlo na vanredne parlamentrane izbore je visok procenat, koji bi se, smatra Pejić, povećavao sa približavanjem datuma izbora.– Ako bi se saopštio datum izbora, povećavala bi se i tenzija i interesovanje građana za izbore. Ne sumnjam da bi izašlo više građana nego na beoradske izbore – rekao je Pejić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI