VUCIC 16-10-2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nijedn laž nije tako pogodila kao komentari o tome da je najavljivano poećanje plata i penzija malo
 

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija nikada nije imala ovakvo stanje u državnoj kasi, a da je opet toliko nezadovoljnih i negativnih komentara na najavljeno povećanjepenzija od pet odsto i plata od deset odsto.– Nismo imali nikada. Imali smo 2005. godine kada smo pola države prodali, ali uz 1,2 milijarde evra kamata nismo imali taj slučaj a sada se dešava, toliko radite, penzioneri će dobiti uvećanje 5 odsto, a onda čujete pitanje sa državne televizije kažu malo, očekivali smo više, nemam odgovor na to – kazao je Vučić.
– Kažu malo je 10 odsto povećanja plata, olim vas, prekinite da lažete – kazao je on i naveo da će nastavnik u srednjoj školi i učitelj za 11 odsto imati više nego pre smanjenja, “govorim o kumulativno povećanje u tri godine”.

Ne bih im preporučio izbore, ali nećemo bežati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da onima koji traže parlamentarne izbore to ne bi preporučio, “a ako vole nek izvole”.
– Čini mi se da nedovoljno prfesionalno neki prilaze svojim obavezama. I da se ne bave čak ni istraživanjima javnog mnjenja. Ne bih im preporučio, ali kao što znate nikada do sada sa megdana nisam pobegao tako da ako vole nek izvole – samo nemoj opet posle da kukaju – rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je to reka dogovarajući na pitanja novinara i dodao da ne bi trebalo posole opet da se čude “zato što su u svojim zatvorenim krugovima i nekim socijalnim mrežama mislili da imaju većinu” pa im onda neko kriv.

– Ne bih im preporučio ali od toga nećemo bežati – zaključio je Vučić.Isto tako, naveo je, lekari i medicinske sestre 10 odsto više nego što su ikada imali, zapsoleni u sferi socijalne zatite 9 do 10 odsto, vojnici i policajci, poreznici za 10 odsto veće.– Što ne kažete da će plate biti nešto manje samo o onima koji rade u ovoj zgradi, onima koji rade u Skupštini sa Majom Gojković i u vladi sa Anom Brnabić.

Kako je kazao, plate će u januaru biti 450 evra a bila je 350.
– Budite pošteni pa kažite da li smo radili 20 odsto više pa smo zaradili 20 odsto više, jesmo, radili smo 5 do 10 odsto više, a za ostalo je zahvaljujući odgovornoti i disciplini vlade, sve ono što smo uspeli da napravimo i opet ne valja – kazao je predsednik Srbije.U kojoj je to zemlji malo povećnje od 10 odsto, je l’ to Nemačka, kazaće imaju velike plate, pa radili su i zaradili. Mi nismo ni radili ni zaradili, sad radimo i zarađujemo malo više, moraćemo da radimo i zarađujemo mnogo više. Samo laž do laži, ne postoji stvar koja me je toliko zabolela – kazao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI