VRUCINE PREKO 40 STEPENI SVE DO 2021 GODINE

Crveni meteoaarm je od juče na snazi, a prema najavama meteorologa, paklene tmperature neće nas napuštati ni narednih nekoliko sezona
 

Pakleni dani koji nas ne napuštaju ove nedelje, zadržaće se sve do 10. avguta, a najveći toplotni udar očekuje se za dane vikenda, kada će temperatura biti i do 43 stepena.Prema najavama meteorologa paklene temperature neće nas napuštati ni narednih nekoliko sezona.– U meteorologiji su uobičajene smene perioda češćih pojava toplijih i svežijih leta, i to je princip koji se ponaalja vekovima. Ti periodi se ponavaljaju na svakih 35 godina. A ako je za utehu, pri kraju smo perioda češćih pojava topliih leta koji je počeo 1986. godine, a procenjuju se da će trajati do 2021. godine. Analize ukzuju da će od početka treće decenije ovog veka ponovo uslediti tridestogodišnji period svežijih leta  – navodi Nedeljko Todorović iz RHMZ za Novosti.

Dok stignemo do svežijih leta, pripremimo se za paklene dane vikenda koji su pred nama. U svim gradovima u Srbiji za vikend će biti svuda pakleno, temperatura će u Vojvodini i gradovima zapadne i centralne Srbije dostići i do 43 stepena, dok će najhladnije biti u Prištini sa 36 stepeni.Pored tropskih dana, narednih nekoliko dana se očekuju i tropske noći, pa će ljudi osećati dodatni umor i iscrpljenost.Temperatura će početkom sledeće nedelje biti nešto niža, a pravo zahlađenje nas očekuje tek posle 10. avgusta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI