VOZAČI, VAŽNO UPOZORENJE! Obustava saobraćaja u delovima Srbije dalje na snazi!

Auto moto savez Srbije saopštio je danas da je zbog loših vremenskih prilika i dalje na snazi obustava saobraćaja za autobuse, kamione sa prikolicom i šlepere na autoputu između Aleksinca i Niša, kao i na delu puta od Niša ka Leskovcu i od Niša ka Dimitrovgradu

Kako se navodi u saopštenju, prohodni su svi planinski prevoji poput Čestobrodice, Popadije, i Tresibabe.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura vožačima se savetuje oprez u vožnji zbog moguće poledice.

Većih količina snežnih padavina bilo je i na području Bačke, Velikog Gradišta, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Kruševca i Kopaonika gde se vozačima savetuje oprez zbog otežanih uslova vožnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 20 minuta, ali se u slučaju većih gužvi savetuje korišćenje manjih prelaza.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, donelo je juče zbog bezbednosti građana rešenje o obustavi saobraćaja na auto-putu od Aleksinca do Leskovca, na predlog JP Putevu Srbije. Ministarstvo je saopštilo da saobraćajna policija na ovoj deonici sporadično i na sopstvenu odgovornost propušta vozila i putnike.

Ministarstvo saobraćaja je apelovalo na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put i da obavezno koriste zimsku opremu.

Kako je sinoć rečeno Tanjugu u Auto-moto savezu Srbije, put od Aleksinca ka Leskovcu i od Niša ka Aleksincu pušten je tokom večeri u saobraćaj ali samo za putnička vozila. Saobraćaj za teretna vozila i autobuse je i dalje obustavljen.

Tokom jučerašnjeg dana, problemi u saobraćaju bili su najveći na jugu Srbije jer je jak vetar stvorio snežne nanose, a došlo je i do sudara tri kamiona i to nakon zabrane saobraćaja za teretna vozila.

Kako nadležni navode, situacija će se pratiti i po tome će se dalje postupati.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI