VOZACA BENTLIJA TRAZE U AUSTRIJI ZBOG RANJAVANJA CECENA

Za vozačem crnog “bentlija” Lukom R. (36), koji je osumnjičen da je ugrozio sigrnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, austrijka policija je pre dva meseca raspisala potragu
 

On se sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio. Posle toga je pobegao u Srbiju, gde se skrivao svedo subote, kad je na Topčiderskoj zvezdi udario u automobil u kom je bio šef države.Njemu i dvojici njegovih saputnikaiz luksuznog automobila u ponedeljak je, na predlog višeg javnog tužioca u Beogradu i po odluci sudije za prethodni postupak, određen pritvor do 30 dana. Ovakva mera je izrečena da ne bi uticali na svedoke.

Luka R., Stevan . (22) i Miloš T. (22) u ponedeljak su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Policija ih je posle zadržavanja od 48 sati privela u tužilaštvo sa krivičnom prijavom koja ih tereti za teži oblik ugrožavanja sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Tokom saslušanja u policiji, u subotu ujutru, njima su uzeti krv i urin na analizu. Rezultati su pokazali da je Luka R., koji je bio za volanm “bentlija”, vozio pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci. Kod druge dvojice, nisu pronađeni narkotici, niti su bili pijaniOsumnjičenima iz “bentlija” određen pritvor do 30 dana.– Nismo ni primetili kolonu, vozili smo se, napravili nekoliko krugova i bilo nam je lepo. Tek kad su nas zaustavili, posle pola sata su nam rekli da je u koloni predsednik Vučić – ispričali su, kako saznajemo, u Višem tužilaštvu, trojica mladića iz crnog “bentlija”.

Njih trojica su, kako su objasnili, krenuli “bentlijem” da se provozaju do Topčiderske zvezde. Bivši fudbaler, vlasnik tog automobila, Ivica Dragutinović, dao m je ključve uz reči: “Momci, evo pare, sipajte benzin.”Kako nezvanično saznajemo, on često dolazi u klub na Senjaku gde njih trojica rade. Reč je o “Nani” na Senjaku, a osim ovog noćnog kluba, njih trojica obezbeđuju i prestoničke splavove “River” i “Blejvoč”- Ta kola su skupa i luksuzna, njima inače nedostupna – navodi izvor “Novosti” iz istrage.

– Iskoristili su priliku da se provozaju u to vreme kad nema saobraćaja. Vozili su brže i napravili nekoliko krugova, nakon čega ih je zaustavila vojna policija. Samo je jedan od mladića bio pod dejstvom narkotika.Za volanom je, kako je utvrdila policija na uviđaj, bio Luka R., dok je pored njega sedeo Stevan D. Na zadnjem sedištu se smestio Miloš T.. Advokat Nevena Protić, koja zastupa dvojicu Lukinih saputnika, kaže da je reč o dobrim mladićima.

– Oni nisu osuđivani, proti njih se ne vode postupci – ističe Protićeva.– Ovi momci rade kao obezbeđenje i njihovi roditelji su zabrinuti posle svega što se dogodilo. Oni nisu imali sukob sa zakonom.

Za razliku od ove dvojice, policijski dosije Luke R. je pun. Poslednji put je hapšen prošle godine, kad je kod njega pronađeno 10 grama kokaina. Pre toga pisane su mu krivične prijave zbog sumnje da je počinio razbojništva, ali i posedovao i rasturao narkotike. Teretili s ga i za nasilničko ponašanje.Luka R. često boravi i po Evropi, gde je angažovan na obezbeđenju lokala. Poslednji put je bio pre oko dva meseca, i to u Austriji. Tada je, kako se sumnja, pozvan da brine o bezbednosti restorana u Beču. Sukobio se sa izvesnim Čečenima, pa je prštalo i oružje. Epilog su dvojica ranjenih građana Čečenije. On je pobegao u Srbiju. Austrijska policija g traži kako bi ga ispitala o tome šta se dešavalo u tom lokalu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI