VOJSKA SRBIJE POKAZALA MOC povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu!

Na svečanosti učestvuje oko 700 pripadnika vojske. U Novom Sadu se danas obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, a tim povodom održan je i svečani defile Vojske Srbije, koja na Dunavskom keju predstavlja novo naoružanje i vojnu opremu.

VOJSKA SRBIJE POKAZALA MOĆ na svečanosti povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu!
U Novom Sadu je danas počeo vojni defile povodom Dana oslobođenja tog grada u Drugom svetskom ratu.

Na početku svečanosti predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da je Dan oslobođenja izuzetan dan i da “jasna misija (vojske) uvek opstaje misija rodoljublja i zakletve – biti spreman da u borbi da dam i svoj život”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo je dobrodošlicu svima u Novi Sad koji Grad-heroj i buduća Evropska prestonica kulture.

On je rekao da su u temelje tog grada “ugrađene hiljade života da bi se danas živelo slobodno”, i da Novi Sad neće zaboraviti te žrtve i neće odustati od temeljni vrednosti antifašizma.

– Srećan ti Novi Sade dan osvajanja slobode. Živela Srbija! – kazao je on.

Na svečanosti na Beogradskom keju, koja je počela u podne, svoju obučenost, naoružanje i opremu prikazuje 700 pripadnika Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije. Tu je više od 70 vozila i orudja, 20 plovila Rečne flotile i 20 letelica Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane (RV i PVO) Vojske Srbije.

Defileu prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, ministri u vladama Srbije i Vojvodine, predstavnici gradske vlasti Novog Sada.

Svečanom defileu Vojske Srbije prisustvuju predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, ministri, predstavnici pokrajinske i gradske vlasti Novog Sada, kao i gosti iz inostranstva.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na svečanosti učestvuje oko 700 pripadnika vojske.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U prikazu operativnih sposobnosti učestvuju pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije. Na svečanosti će biti prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešalonu. U prikazu učestvuje i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 vazduhoplova RV i PVO Vojske Srbije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijer Srbije je najavio da će Vojska Srbije premijerno prikazati po šest okopnih vozila “Lazar 3″ i haubica “Nora”.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

To je pokazatelj da naša vojna industrija i te kako može da napreduje i da ima budućnost. Ulaganjem u našu odbranu odvraćamo potencijalnog protivnika – kazao je Vučić.

Pogledajte još fotografija:

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI