VOJISLAV SESELJ INTERVJU

lider radikala Vojislav Šešelj, bez dlake na jeziku govri o Borisu Tadiću, Zorani Mihajlović, liderima opozicije… Njegov intervju prenosimo u celosti:
 

Priznao nam je da li planira da drži dijetu i otkrio kako je proveo leto, a svoje političke protivnike u komentarima nije štedeo…U medijima se pojavila informacija da stepre nekoliko dana pozvani iz Haga da odete tamo na izricanje presude, koje je zakazano baš na dan Sveta tri jerarha, krsnu slavu SRS-a. Meni nije poslat nikakav poziv. A da li planiraju da mi šalju, to njih treba pitati.

Lideri opozicije moraju u penziju

Da li mislite da ima šanse da se lideri opozicije, koji se malo svađaju, umire, ujedine i izađu u jednoj koloni na beogradske izbore- Njihov je problem problem vođstva. Prvo, oni koji su se eksponirali u vreme dvanaestogodišnje dosmanlijske vladavine ne mogu da shvate da ne mogu steći narodno poverenje i oni treba jdnostavno da se povuku iz politike. To su Tadić, Jovanović, Čanak, Živkovič, Šutanovac. Od novih nema nikakvog kvaliteta. Jeremić je pokazao daa zapadnih službi koje na tome rade. Oni i dalje tragaju za pravim čovekom. Boško je sramota za politiku, prljavi ljotićevac koji mašta o musolinijevskom sistemu.

A šta biste radili kad bi vas ipak pozvali?– Ništa, ja sam završio sa Haškim tribunalom. Ja sam pobedio, nisam tražio da me puste, nisam nikakve uslove prihvatao, oni su mene izbacili. Držali su me 12 godina, nisu uspeli ništa da mi dokažu i to je za mene završena stvar. Ako oni odluče da me vraćaju, tose mene ništa ne tiče, pritisak će ići prema Vučiću i njegovom režimu. A da li će oni popustiti, to njih treba pitati. Ja neću ni mrtav pristati da idem, sigurno, moraće da vode sudski postupak.

Kako vam se čini Dačićev predlog o razgraničenju Kosova?– To nije Dačićev predlog, o tome se 20 godina vodi rasprava, to je prvi plasirao Dobrica Ćosić. Ja sam uvek io protiv toga. Mi srpski radikali smatramo da nema potrebe da delimo ono što je u celini naše. Mora Kosovo potpuno da se vrati u sastav Srbije, pod našu kontrolu, pa onda da raspravljamo o autonomnim pravima Albanaca.

Kakvu budućnost predviđate Tominom Savetu za saradnju sa Kinom i Rusijom?– To je najobičnija glupost, samo troši velike pare iz budžetske rezerve. To treba ukinuti i raspršiti, šta može on tu da radi? On priča da ima prijatelje neke, samo ne znam kakve, on je u očima Kineza i Rusa bio bitan dok e bio predsednik, a sada je ljudska olupina i ništa više. Ne znam kako je Vučić isto tako dozvolio da Nikolić ostane u predsedničkoj rezidenciji. Trebalo ga je kao kofer odatle izbaciti kada sam nije to uradio čim je predao dužnost.

Dragica se više nigde ne pojavljuje. Da li vam nedostaje?– Pa šta će više, presušili joj izvori novca. Niko više ne razbacuje pare na njih. Ona ni ranije nije predstavljala ništa, prva dama u našem sistemu ne postoji, to je glupost.

Pišem knjigu „U Srebrenici se nije dogodio genocid”

Jeste li vi išli negde na odmor? Kako ste proveli leto? Nigde nisam išao, celo leto sam proveo u svom dvorištu. Imam porodični bazen, koji sam malo koristio. Svaki da sam radio na knjizi „U Srebrenici se nije dogodio genocid”. Planirao sam da izađe u septembru prošle godine, ali nisam uspeo da je završim.Generalno, vaša svaka knjiga je veoma „obimna“, jeste li sigurni da ih neko čita od korice do korice? Siguran sam da neko čita, ozbiljne knjige se piu za ozbiljne čitaoce. Nije ovo zabava. Nažalost, takvih čitalaca ima sve manje, jer se tiraž naučnih knjiga u našoj zemlji sveo na 300 do 500 komada, retko koja ima tiraž od 1.000 primeraka.

Jeste li spremni za beogradske izbore? Izašli ste sa kandidatom Miljanom Damjanovićem poprilično rano…- Mi se spremamo neprekidno i tokom leta smo imali aktivnsti koje vodi naš gradski odbor, a na jesen ćemo se svi iz rukovodstva stranke uključiti i učinićemo sve što je u našoj moći da postignemo dobar rezultat.

Zašto ste isključivi u stavu da nikada ne ulazite u koaliciju? Možda biste bolje prošli na taj način…– Besmisleno je ići u predizborne koalicije. To je kod nas dovedeno do apsurda. Demokratska stranka se pocepala u 20 malih stranaka, o onda prave koaliciju, to je ludilo. Ako zaslužujemo cenzus, narod će nam dati dovoljno glasova za cenzus, a ako ne zaslužimo poverenje, ko nam je kriv.

Gojim se od voća, ne od svinjetine Priča se da ste počeli sa ozbiljnom dijetom, je l‘ to istina? Nije istina, ja u stvari jedem malo mesa, ali jedem meso. Ne pada mi na pamet da isključim svinjetinu. Ali ja imam velike voćne terapije jedem velike količine sezonskog voća i to me goji. Sada mi je sezona smokava, svaki dan pojedem po kilogram smokava. Bojić mi direktno iz Crne Gore nabavlja smokve. Onda mi ide sezona borovnica, a ione su kalorične. To što ja možda nekima delujem gojazno uglavnom je stvar voćnog šećera, ali zbog tih antioksidanasa.

 A ako se Đilas uključi u trku na beogradskim izborima? On može da osvoji određeni procenat glasova, teško mi je da procenim koliko. Bio je u povoljnoj siuaciji kada se povukao, nisu se mediji raspisivali o njemu. Bio je zaštićen i to mu je vetar u leđa za početak, ali pitanje je kako bi prošao na izborima i pod kojom bi firmom išao. Ne može osvojiti vlast, ali možda dođe do cenzusa.

 Zorana Mihajlović vam je posebno inspirativna, često tvitujete o njoj?– Ona je smišljeno htela da izazove incident sa Kinezima da bi pokvarila srpsko-kineske odnngažovali podizvođače Srbe, koji ne rade na taj praznik, zato nije bilo Kineza. Vučić je tu morao da se izvinjava posle i vadi situaciju, pa je poveo ćurku Zoranu, pa je tamo bila besna kao besna hijena, kamera je hvatala kako reaguje kad vidi Vučića i kineskog ambasadora, samo što nije režala.

 Kada konačno idete kod Kolinde, toliko dugo to najvaljujete, a nikako da odete? Vrlo uskoro. Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda eću pažnju da posveti. Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet.

Tadića je stigla Lazareva kletva, on je zarazan

Rekli ste jednom da će onoga ko izda Kosovo stići Lazareva kletva. Da li vi stvarno verujete u to? Mislim da je ta Lazareva kletva izuzetno ozbiljnastvar. Mnogi to potcenjuju zato što još ima mnogo tragova komunističkog duha u našem narodu. Najbolji vam je primer Boris Tadić. On je isporučio Hagu Župljanjina, Karadžća, Hadžića, Mladića i na njega je palo strašno prokletstvo. Ja se iskreno bojim toga, nikada se sa njim ne bih rukovao, niti bih voleo da sedim u njegovoj blizini. On je opasan i za svoje najbliže i za okolinu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI