VOCNI TART

Ukusni tart od bobičastog voća…
VOCNI TART

Za testo:

  • 125 g šećera
  • 5 jaja
  • 125 g brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • sok i rendana limunova kora

Za punjenje:

  • 400 g ribizli
  • 200 g borovnica
  • 250 g neslanog krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera
  • kesica vanile
  • pola limuna

PRIPREMA:

Mikserom umutite belanca, sok od limuna i šećer. Naizmenično dodajte jedno po jedno žumance i brašno pomešano s praškom za pecivo i rendanom limunovom korom.

Testo sipajte u podmazan kalup za tart i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Ribizle i borovnice očistite, operite i prosušite.

Krem sir umutite sa šećerom, vanilom, sokom i rendanom limunovom korom. Dodajte 100 g ribizli i polovinu borovnica, pa izgnječite viljuškom dok smesa ne bude ružičasta. Umešajte šlag od slatke pavlake, nafilujte ohlađenu koru, ukrasite preostalim ribizlama i borovnicama i poslužite.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI