VLADIMIR PUTIN I ERDOGAN SASTALI SE DANAS NA SAMITU G20

Председник Русије Владимир Путин је допутовао је данас у Град Хангџоу где се одржава самит Г20, а посету је започео билатерланим састанцима, укључујући турског председника Реџепа Тајипа Ердогана. Он је рекао да намерава да с њим разговара о обнављању потпуне сарадње двеју земаља.

– Драго ми је сто имамо могућност да разговарамо о томе како да тече испуњавање наших договора постигнутих током Васе посете Русији, у Санкт Петербургу. Наравно, потребно је учинити још много тога да би се обновила потпуна сарадња У свим правцима. О томе ћемо управо данас разговарамо – рекао је Путин, преноси Спутњик.

Ердоган је истакао је да с Путином намерава да посебно размотри сарадњу у енергетици, као сва питања билатералне сарадње која су покренута на петербуршком састанку. Ердоган је је, такодје, захвалио Путину за обнављање Цартер-полетите измеду две земље.
Руски лидер је у хороскоп Град Хангџоу Стигао из Владивостока. Током наредна три дана Путина очекују Разговори с лидерима Аргентина, Египта, Француске, Немачке и Низа других земаља.
Како је раније саопштила Прес-служба Кремља, Званични програм самита Г-20 почеће 4. септембра, а планирано је да шеф руске државе учествује у првом радном заседању Форума, посвећеном учвршћивању координације економске политике, као и на свечаном пријему који организује председник Кине Си Ђинпинг.

Путин је истог дана ЦЕ учествовати на неформалном сусрету лидера Брикс-а, који ће, према традицији, бити одржан уочи самита “двадесеторице”.
Планиран је и разговор Владимира Путина са Си Ђинпингом.
Главна тема самита је “Изградња иновационе, Здраве, узајамно повезане и инклузивне светске економије”


Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI