VLADA SRBIJE U NISU : VUCIC : ZA SRBIJU IMAM I PLAN I SAN

VLADA SRBIJE U NIŠU! Vučić posle sastanka sa ambasadorima: ZA SRBIJU IMAM I SAN I PLAN!
Premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je danas u Oficirskom domu u Nišu sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorima zemalja Unije

14.30

Nema te lepe stvari, izuzimajući neki sportski trofej, koja bi izvela na ulice bar hiljadu Srba, primetio je danas u Nišu premijer Aleksandar Vučić.

On je, na pres konferenciji posle sastanka vlade sa Svetskom bankom, a potom i sa ambasadorima zemalja EU, najavio nove prognoze stope privrednog rasta i napredak Srbije na Doing busineš listi Svetske banke, ali je dodao da zna da neće svi građani Srbije biti srećni i zadovoljni zbog toga.

– Da li će svi biti srećni? Pa, neće, nikad – primetio je Vučić i dodao da Srbi nikad nisu naročito srećni.

14.00 

– Najvažnije je da građani Srbije razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu – rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da vlada zna šta treba da radi, ali da joj je dragocena pomoć svetskih međunrodnih finansijskih institucija u definisanju načina na koji to treba da se sproved.

– I, učili smo ovde, četiri sata, četiri sata smo razgovarali sa predstavnicima Svetske banke i 23 ambasadora – rekao je Vučić

– Imali smo časove o tome kako da postižemo svetske ciljeve – dodao je.

Sastanak je trajao nešto više od jednog sata.

Osim Devenporta, na sastanku su ambasadori zemalja EU u Srbiji – Italije, Hrvatske, Nemačke, Velike Britanije, Austrije…

Vučić je prethodno održao skoro tročastovni sednicu vlade, kojoj je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Devenport: EU prepoznala važnu ulogu Srbije u regionu!

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport istakao je danas, nakon sastanka ambasadora EU sa premijerom Srbije Alekšandrom Vučićem u Nišu, da EU prepoznaje ulogu koju ima Srbija u regionu i da želi da doprinese napretku regionalne saradnje.

On je, na konferenciji za novinare, naglasio da je bila posebna čast njemu i ambasadorima EU da imaju sastanak sa vrhom srpske vlade u Nišu.

Posebno je pohvalio sastanke premijera Srbije i Albanije, Vučića i Edija Rame, tokom proteklh 48 sati.

– Svi smo prepoznali izuzetnu ulogu koju Srbija igra u ovom regionu,. Veoma smo svesni sastanaka koji su se odigrali u Beogradu i Nišu tokom proteklih 48 sati između vlade Srbije i Albanije, posebno srpsko-albanski biznis forum – podvukao je Devenport.

12.42

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na početku sastanka sa ambasadorima zemalja EU u Srbiji da evropska budućnost ne pripada samo Beogradu ili Novom Sadu već i svim drugim delovima Srbije.

– Mislim da je veoma dobro kada možemo da se sastajemo na razlicitim mestima, jer evropska budućnost ne pripada samo Beogradu ili Novom Sadu već i svim drugim gradovima, selima i delovima Srbije – rekao je premijer.

12.37

Vučić je istakao da je vlada do sada postigla dobre rezultate, ali je neophodno stalno raditi na strateškim ciljevima i najboljim načinima kako da se oni ostvare, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Premijer izrazio je zadovoljstvo što je sednica vlade održana u Nišu i zahvalio regionalnoj direktorki za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, šefu Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toniju Verhejenu, kao i šefu delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu na pomoći koju pružaju Vladi Srbije.

11.51

Sednici vlade pored članova kabineta prisustvovali su regionalna direktorka SB za zapadni Balkan Elen Goldstin, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

08.37

Goldstin je prethodno razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Ona je juče učestvovala na srpsko albanskom biznis forumu, posle koga je poručila da je Srbija posvećena reformama i da veruje da će se ekonomski rast zemlje još ubrzati.

Sednici vlade pored članova kabineta prisustvuje i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Posle sednice vlade premijera i ministre očekuje niz aktivnosti trećeg dana, od ukupno sedam, koliko će zasedati u Nišu.Tokom dana, premijer Vučić sastaće se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorima zemalja Unije, u Oficirskom domu.

Kako je najavila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, nakon sastanka premijer će sa ambasadorima obići Nišku tvrđavu.

Za razgovor građana sa premijerom, koji je planiran za danas popodne, prijavilo se više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić će se sresti sa više od 20 građana i to uglavnom sa onima koji imaju najteže probleme.

U Nišu će i resorni ministri imati niz aktivnosti, pa će tako ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiti ustanove kulture, a ministar prosvete Mladen Šarčević sastati sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i obići više obrazovnih ustanova.

Ministar rada Aleksandar Vulin u Trsteniku će posetiti Centar za socijalni rad i Dom kulture.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obići će gradilište u centru Niša i učestvovato na tribini o rodnoj ravnopravnosti, dok će ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetiti Policijsku upravu u Leskovcu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI