Visnje u cokoladi

Višnje u čokoladi

SASTOJCI– 12 višanja
– 2 kašike ruma ili voćne rakije
– 250 g sirovog marcipana
– 125 g crne čokolade
– džem od višanja
– mlečna, tamna ili bela čokolada za dekoraciju
PRIPREMA1. Očistite višnje, pa ih marinirajte sat vremena u rumu.2. Nasecite marcipan na 24 jednaka dela, zatim ga oblikujte u kuglice (s ravnim dnom). Na svaku kuglicu utisnite višnju.

3. Čokoladu rastopite na pari, potom u nju umačite kuglice. Stavljajte ih na pleh s papirom za pečenje i ostavite ih da se halde u frižideru oko dva-tri sata.

4. Ukrasite praline rastopljenom čokoladom (ili ih uvaljajte u kakao), koju ste prethodno stavili u poslastičarski špric s tankim vrhom. Ukrasite malom količinom džema od višanja.

Najpoplarnije
Facebook Comments
Share

Leave a Reply