Virdzinija Radji Prva zena Rima objavila RAT PAPI I MAFIJI

Prva žena Rima objavila RAT PAPI I MAFIJI!
Nova gradonačelnica Rima Virđinija Rađi (37) iz pokreta Pet zvezdica objavila je rat papi i mafiji

Prva žena na čelu Rima u poslednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru biće Katolička crkva i organizovani kriminal.

310 miliona evra Vatikan duguje za porez, a Rađijeva traži da se to plati

Nakon što je u nedelju dobila 67,15 odsto glasova na lokalnim izborima, Rađijeva je najavila da će od Vatikana zahtevati da plati zaostali porez.

– Vatikan duguje najmanje 310 miliona evra poreza na nekretnine. To će morati da plati. Ranije administracije plašile su se da udare na Crkvu, ali sada niko neće biti pošteđen – istakla je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao “Mafija kapital” stotine lokalnih biznismena, zvaničnika i političara bile su umešane u pljačku stotina miliona evra iz gradske kase Rima.

– Ubuduće će sve morati da se radi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobedili. Počinje nova era – rekla je Rađijeva.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Univerzitetu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu advokatsku kompaniju, da bi se pre nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvezdica, čiji je lider komičar Pepe Grilo. Ubrzo je postala jedan od lidera pokreta.

Rađijeva je udata za reditelja i radijskog direktora Andreu Severinija, sa kojim je 2009. dobila sina. Par je pre dve godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

– Da, pre razvodom smo. Ne razumemo se baš najbolje, ali pokušaćemo da se sredimo zbog našeg deteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu – rekla je Rađijeva 2014. u intervjuu za časopis “Veniti fer”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI