(VIDEO/FOTO) OVO JE VINOVNIK MASAKRA U GEJ KLUBU: Amerikanac avganistanskog porekla ubio najmanje 50 osoba!

(VIDEO/FOTO) OVO JE VINOVNIK MASAKRA U GEJ KLUBU: Amerikanac avganistanskog porekla ubio najmanje 50 osoba!
Napadač iz noćnog kluba u Orlandu u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi je identifikovan kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Maten, javili su danas američki mediji. Vlasti Floride proglasile su vanredno stanje u toj američkoj državi

Tv mreža CBS, citirajući izvore iz službi bezbednosti, javila je da je on rođen 1986. i da je živeo u gradu Port Sent Lusi u Floridi.

Američki mediji objavili su prvu fotografiju Omara Martena (30) mladića koji je ubio 50, a ranio 53 osobe u gej diskoteci u Orlandu.

Otac ubice Omara Martena (30), Mir Sadik rekao je da je njegov sin imao problem sa homoseksualcima i da stravičan zločin nije počinio zbog religije, prenosi NBC Njuz.

Mreža je, takođe, objavila da Maten, koji je poginuo u obračunu sa policijom nakon talačke krize u klubu, nije imao kriminalni dosije, a da vlasti ispituju da li je imao veze sa islamskim ekstremizmom, prenosi AFP.

Šef lokalne policije je saopštio da je da su 42 osobe prevezen u bolnicu. Kako je saopšteno, napadač je kod sebe imao pušku i pištolj i neku vrstu uređaja na sebi i bio je dobro organizovan i pripremljen.

Tokom konferencije za štampu šef policije Džon Mina je rekao da je u akciji učestvovalo 9 policajaca.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI