(VIDEO/FOTO) LUDNICA U LISABONU! Evropski prvaci stigli kuci

Novi prvaci Evrope, fudbalski reprezentativci Portugala, doputovali su u Lisabon, gde ih je prvo na aerodromu dočekalo nekoliko hiljada navijača, dok je na centralnom gradskom trgu bilo desetine hiljada fanova

Avion “Euzebio” kojim su doputovali, dobio je po ulasku u vazdušni prostor Portugala počasnu pratnju vojnih aviona, a na aerodromu je pozdravljen mlazevima iz vatrogasnih kamiona u bojama zastave Portugala.

 Kapiten reprezentacije Kristijano Ronaldo i selektor Fernando Santoš prvi su izašli iz aviona noseći trofej prvaka Evrope, kada je nastala prava histerija.

Reprezentativci Portugala su prešli u autobus s otvorenim krovom na kojem je krupnim slovima pisalo “ŠAMPIONI” i uputili se ka Predsedništvu, gde će im predsednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa uručiti ordenje. Kako prenose portugalski mediji put je potrajati pošto su navijači izašli na ulice kako bi videli i pozdravili evropske šampione.

Portugal je u nedelju u finalu EP u Sen Deniju posle produžetaka pobedio Francusku s 1:0.

Bez obzira što je Portugal gotovo redovan učesnik završnice evropskih prvenstava, malo ko je očekivao da Kristijano Ronaldo i ekipa mogu do titule.

Kamere kanala Raša Tudej (Rusija Danas) uživo su pratile doček u Lisabonu:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI