(VIDEO) VUČIĆ U JAGODINI: Srbijom će se upravljati iz Srbije, a ne sa strane!

Lider SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić poručio je na mitingu u Jagodini da strani ambasadori više nikada neće upravljati Srbijom!

18.47 – Izlazak lidera SNS na binu ispraćen je gromoglasnim aplauzom.

On se zahvalio Draganu Markoviću Palmi i Ivici Dačiću a potom se osvrnuo na današnju posetu fabrici ‘Jela Jagodina’.

Znam koliko Srbija teško živi, i kada sam razgovarao o teškim merama rekao sam im jednu stvar – ovo ljudi neće odmah razumeti – ali sam siguran da će kroz dve, tri godine Srbi shvatiti da smo postavili temelje sigurne i stabilne Srbije. Ja danas ne strepim od ekonomske budućnosti Srbije – rekao je Vučić.

Komentarišući razgovor koji je imao sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO, Vučić je rekao da je Srbija uspela da sačuva mir i stabilnost.

Kad sam završio razgovor sa Stoltenbergom, gotovo da su mi pošle suze od radosti. Mnogo smo radili da promenimo sliku o Srbiji, malo smo uspevali, a danas sam doživeo da mi Stoltenberg kaže – hvala Aleksandre što ste čuvali mir i stabilnost, hvala za strpljenje – rekao je Vučić u obraćanju na mitingu u Jagodini.

Vučić je rekao da je to pobeda Srbije posle mnogo godina.

Nije naša pobeda u tome što neko drugi nešto neće moći da uradi, već zato što konačno poštuju to što je Srbija umela da se bori za mir i stabilnost, što nismo ništa tuđe želeli, ali svoje ne damo, pobeda je u tome što Srbija i naš narod nisu poslednja parija, nisu uvek krivci za sve, što Srbija postaje poštovana i uvažena u svetu – rekao je Vučić.

To je naša pobeda – zaključio je.

Vučić je potom poručio političkim protivnicima da mu nije teško da trpi najgore uvrede.

Tražili ste me na crti, izašao sam vam na crtu. Dođite sva petnaestorica, sve ćemo da vas pobedimo. Pristao sam da učestvujem u ovoj trci da ne bi vratili Srbiju tamo odakle bi nam povratka ne bi bilo – podvukao je Vučić.

Mi ćemo da vodimo našu srpsku politiku. Vodićemo miroljubivu politiku, ali srpsku politiku više neće da vode ambasadori. Srbijom će se upravljati iz Srbije, a ne sa strane – podvukao je Vučić.

18.34 – Lider SPS Ivica Dačić, treći govornik na mitingu, podsetio je da su on i Dragan Marković Palma igrali kolo u hali ‘Jassa’ za vreme kampanje za parlamentarne izbore.

Igrale se delije na sred zemlje Srbije – rekao je Dačić na početku svog govora.

Svi ostali kandidati da se zajedno sakupe ne bi mogli da ispune ni ovaj parter ovde – rekao je Dačić, a onda se iz publike začulo: ‘Pobeda, pobeda’.

Svaka kuća, pa i svaka zemlja mora da ima domaćina, onoga ko će da vodi napred, a ne da vraća nazad. Onoga čija će pobeda omogućiti stabilnost za Srbiju – istakao je Dačić.

Na čelu Srbije treba da bude onaj koji treba da se isprsi kada je Srbija napadnuta, onoga ko svakome u lice može da kaže da se Srbija ne može ponižavati, onoga ko ima hrabrosti da Srbija nikada neće priznati Kosovo, onoga ko ume i sme da kaže da će Srbija uvek stajati iza Republike Srpske. Onoga ko sme da kaže Hrvatskoj da Srbija više nikada neće dozvoliti ‘Oluju’ niti zločine protiv Srba. Onoga koji sme da kaže da mi želimo u EU, ali da nećemo narušiti bratstvo sa Kinom i bratskom Rusijom  – poručio je Dačić.

Vuk Jeremić, Boris Tadić i ostali, mogli su samo preko TV da gledaju svetske lidere sa kojima Aleksandar Vučić svakodnevno razgovara – podvukao je Dačić.

On je naveo da ovo nisu izbori za predsednika Srbije, već za ‘rušenje Vučića’.

A to im neće proći – dodao je Dačić.

Najbolje za Srbiju je da bude stabilna, i bez obzira što će borba biti teška, sigurni smo da će Vučić pobediti. Svi za jednog, jedan za sve – rekao je Dačić.

18.23 – Miodrag Aleksić, magistar etnografskih nauka iz Jagodine ocenio je da je otvaranje poglavlja 26, poglavlja o kulturi u pregovorima sa EU, izuzetno važno.

To nije samo mogućnost da konkurišemo za fondove EU namenjene kulturu, već prilika da našu kulturu bolje prezentujemo, bolje sačuvamo i da se drugačije tretiramo u svetu – rekao je Aleksić.

On se složio da Draganom Markovićem da je Srbija jednako cenjena i na istoku i na zapadu.

Naš državni brod plovi dobro – naveo je Aleksić.

Nama na čelu Srbije treba čovek koji je nacionalni radnik i meni se baš dopada što čujem te dve reči koje odzvanjaju ovih dana – a to su mir i stabilnost. Zato nam treba i čestit čovek i mudar čovek, i vizionar – istakao je Aleksić i precizirao:

Vučić mora da pobedi i zbog mladih ljudi, da ne idu u inostranstvo – konstatovao je Aleksić.

18.07 – Prvi govornik je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. On je čestitao damama 8. mart, uz opasku da tim na čelu sa Aleksandrom Vučićem o damama brine i tokom ostalih dana u godini.

Mi smo podržali jednog čoveka koji je najbolji među nama, a ne prvi među jednakima, a to je Aleksandar Vučić. Danas je osmi mart, sve dame, a posebno naše majke, ne vole da im deca idu u rat. On je jedini koji ne želi da se gine, već želi da se živi za Srbiju – ocenio je Palma.

On je dodao da poslednje dve godine, valda ali Jagodina ima suficit. Palma je pozvao sve građane da zbog daljeg boljtka podrže Vučića.

Naš kandidat brine o Sbriji svakog dana. Ostali kandidati su ostali bez svojih radnih mesta, oni su nezaposleni, dok Vučić ide sa veće na nižu funkciju jer želi da pomogne Srbiji – rekao je Marković, nakon čega je cela hala ustala na noge i gromoglasnim aplauzom pozdravila ove reči. Uz njih su se čuli i trubači.

Palma je ocenio da Srbija nikada nije bila popularnija nego u prethodne tri godine, zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Verujte u Vučića, i u nas koji podržavamo Vučića – naveo je Palma.

– Nama treba predsednik koji se zalažele za ekonomski pragmatizam, a ko je to?! – upitao je Palma okupljene i pozvao ih da skandiraju ime Aleksandra Vučića.

Palma je potom upitao okupljene da podigne ruke ako misle da će Aleksandar Vučić da pobedi na predsedničkim izborima.

– Jedini kandidat koji vodi Srbiju napred je Alekandar Vučić – podvukao je Palma.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI