(VIDEO) VUCIC IZ PARIZA: Srbiji predstoje zlatne godine rasta!

Mir i stabilnost su najvažniji za ekonomski napredak poručio je premijer Aleksandar Vučić uoči samita lidera zapadnog Balkana i EU u Parizu i dodao da Srbiji predstoje zlatne godine velikog ekonomsog rasta i poboljšanja životnog standarda

 

On je za TV Pink kazao da se radi na povećanju ugleda Srbije u svetu, kao i privlačenju stranih investitora, što, kako je istakao, doprinosi ekonomskom rastu države.

Sa visokim evropskim zvaničnicima, Vučić će, kako je rekao, razgovarati o politici, ekomomiji i evropskom putu naročito posle Bregzita.

Podsetivši da se 11. jula obeležava zločin u Srebrenici, dok je 4. avgusta obeležavanje akcije “Oluja”, na jedan način u Srbiji, a na drugi u Hrvatskoj, Vučić je kazao da sa predstavnicima BiH i Hrvatske razgovarati kako da se sve to prevaziđe

– Ponovo će tada tenzije biti podignute. Te stvari moramo da prevaziđemo, jer umesto da stalno pričamo o 1995. godini, bolje da pokušamo da pričamo o 2025. i svemu što treba da uradimo da bi tada bili zemlje s najvišim rastom- istakao je premijer.

Vučić je naveo da od večeras do sutra kasno u noć, naporan dan, susreti sa brojnim evropskim zavaničnicima, ali da je mnogo važnije to šta možemo da uradimo za Srbiju.

-Biće reči o politici i evropskom putu, posebno posle Bregzirta. Na nama je da izvučemo najbolje za nas – rekao je Vučić i dodao da će Srbija predstaviti šta je uradila do sada i planove za predstojeći period.

Prema njegovim rečima, tema će biti i infrastrukturni projekti, trgovinski poslovi i poručio da je Srbija spremna na svaki oblik i viši nivo carinske, trgovinske i svake druge vrste integracije koje donose poslovnu korist.

-Mi smo u potpunosti za slobodan protok ljudi, kapitala i robe na zapadnom Balkanu jer samo ujedinjeni možemo da postignemo ozbiljnije rezultate – poručio je Vučić.

Govoreći o infrastruktrnim projektima, Vučić je kazao da je Srbija, čini se, spremnija nego prištinska strana za početak radova na auto putu Niš – Priština, što je za od velikog značaja za ceo Toplički region, i za Prokuplje, Kuršumliju, Blace i Žitorađe, kao i za deo nišavskog regiona.

Samit u Parizu je prilika da se razgovara o problemima, ne treba ih skrivati pod tepih, poručio je premijer.

Kako je dodao zvaničnici EU će pokušati da pokažu kako na Balkanu postoji ineteres za evropske integracije na Balkanu, pre svega zbog Bregzita, ali zbog zemalja kao što su Poljska, Rumunija i Srbija, a imaće najveći rast.

Konferencija se u okviru Berlinskog procesa održava treći put nakon Berlina i Beča.
Premijer Vučić imaće i bilateralne susrete sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Takođe, sastaće se sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom, kao i potpredsednikom Svetske banke Sirilom Milerom.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI