(VIDEO) PUTIN TESI ISINBAJEVU : Izbacili su nas bez dokaza!

Predsednik Rusije Vladimir Putin organizirao je tradicionalni prijem za sportiste u Kremlju uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Žaneir. Jelena Isinbajeva nije mogla da iskontroliše emocije pa je zaplakala

Među njima je bila i dvostruka olimpijska šampionka u skoku motkom, Jelena Isinbajeva. Ona zbog zabrane IAAF-a ne sme na Igre u Brazil gde je planirala da završiti karijeru.

Stala je Isinbajeva pred  kolega i ruskog predsednika Vladimira Putina i zaplakala.

Izbacili su nas bez ikakvih dokaza bez ikakve mogućnosti da se odbranimo, da kažemo nešto u svoju odbranu! Za mnoge od nas to ne bi bile prve, već poslednje olimpijske igre – rekla je Isinbajeva.

Dobila je aplauz svih u sali, a Putin je pokušao da je uteši.

– Suspenzije ruskih sportista sa Olimpijskih igara otišle su van zakonskih granica i zdravog razuma. Idete u Rio de Žaneiro da branite čast zemlje. Pokažite svima šta ste u stanju da uradite, zbog sebe, ali i zbog nas koji ostajemo kod kuće – rekao je ruski predsednik Putin.

Do sada je preko 100 ruskih sportista dobilo zabranu učešća na OI. Taj broj bi mogao da bude i veći. Međunarodni olimpijski komitet je dozvolio Rusima da se takmiče u Riju, ali poslednju reč daće pojedinačni sportski savezi.

FINA je suspendovala sedam ruskih plivačica i plivača, Međunarodna kanu federacija (ICF) zabranila je nastup u Riju petorici kanuista, IAAF je ranije suspendovao sve atletičare…Oni su se žalili, ali molba je prihvaćena samo skakačici u dalj Dariji Klišini koja je doping testiranja obavila van Rusije. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI