(VIDEO) MIOSLAV LAZANSKI na pinku: Mislim da ce Evropa sada biti popustljivija prema Srbiji!

Vojni analitičar Miroslav Lazanski i Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku gostujući danas u Jutarnjem programu TV Pink složili su se da Englezi uvek bili “posebni”, imali su poseban status, počevši od toga da su, iako su članica Evropske unije, imali svoju monetu (funtu), nisu imali šengen…

 
Lazanski je istakao da uprkos britanskom referendumu i njegovom ishodu, ne bi tako brzo govorio o raspadu Evropske unije i ne bi “dramatizovao”.

On je takođe naglasio da je ishod referenduma obavezujući i da se ne može ignorisati, uprkos spekulacijama u nekim medijima da Velika Britanija možda neće izaći iz EU.

Đukanović je naglasio da je veoma racionalno da ostale zemlje članice, a posebno Nemačka i Francuska, neće dozvoliti odugovlačenje procesa razduživanja i da će on trajati kraće nego naše pristupanje Evropskoj uniji.

– Na ovu situaciju ne treba gledati katastrofično. Već duže u Velikoj Britaniji vlada evroskeptiziam – ocenio je Đukanović i naglasio da je Evropska unija u nekoj vrsti krize i da na dosta kriza nije odgovorila i da što pre mora da se konsoliduje.

– Treba očekivati unutrašnju konsolidaciju – rekao je Đukanović, dodajući da destabilizacije NATO-a neće biti, jer tu dominiraju Sjedinjene američke države.

Što se tiče ulaska Srbije u Evropsku uniju, Lazanski ne veruje da će se situacija promeniti i da će nam se pristupanje otežati.

– Mislim da će čak biti i popustljiviji prema nama, jer u okviru EU mora nešto da se dešava i da ima šanse da se ubrza naš put ka Evropskoj uniji, ali je pitanje kakva će biti Evropska unija kada joj mi pristupimo – ocenio je Lazanski.

Đukanović se složio sa Lazanskim i rekao da vidi prespektivu za ubrzan prijem zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI