(VIDEO) IVANA SPANOVIC SAMPIONKA EVROPE! Osvojila zlato u Amsterdamu!

Srpska rekorderka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu skokom od 6.94
 

Ivana Španović je pobednički skok ostvarila u drugoj seriji kada je skočila 6.94 i već tada bila nedostižna za konkurenciju. Naredna tri skoka su bila slabija, 6.72, 6.71, 6.81. ali nije bilo važno jer joj rivalke u finalu nisu bile dostojne.

Kako će tak Ivana da skače na Olimpijskim igrama? Posle kvalifikacija u Amsterdamu je rekla da joj Evropsko prvenstvo služi više kao priprema za Rio, ali da naravno želi zlato.

Rekorderka Srbije je i skočila do zlata i to na “pripremama”, pa nema potrebe sumnjati da će doneti medalju i iz Rija.

Ivana je u petoj seriji ostvarila ponovo odličan skok, ali je prestupila. Više nije ni važno, Ivana Španović je  šampionak Evrope.

Srpska atletičarka u petoj seriji skočila 6.72, malo bolje neko u četvrtoj seriji. Ali, Ivana je i dalje prva. Teško neko može ugroziti na prvom mestu.

Ivana Španović je u četvrtoj seriji ostvarila skok od 6.71. I dalje je na tronu. Jazmin Sojers je ostala druga dok je Malaika Mihabo treća posle četvrte serije.

Treći skok srpske rekorderke bio je slabili –  6.81, ali je Ivana i dalje na prvom mestu. Jazmin Sojers sa skokom 6.86 je druga a treća posle treće serije je Ksenija Balta sa najboljim skokom od 6.65.

U drugoj seriji Ivana Španović je ostvarila sjajan skok od 6.94 metra i izbila na čelnu poziciju. Ovim skokom je potvrdila da je glavni je kandidat da osvoji zlatnu medalju u Amsterdamu.

Španovićeva je i prilikom prvog pokušaja sjajno skočila, ali je prestupila, tako da nije bila u plasmanu. 

Španovićeva je u sredu već u prvoj seriji ostvarila plasman u finale, skočivši u kvalifikacijama 6.90.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI