VESIC: Uspeo tender za fontanu na Slaviji radovi pocinju na jesen

Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Autokomande biti ponovljen, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

U pisanoj izjavi Vesić kaže da su na tender za izgradnju fontane pristigle ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara neto. Gradski menadžer navodi da će tenderska komisija već tokom naredne sedmice pregledti sve ponude i odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Ugovor će, prema njegovim rečima, biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača.

– Izgradnju velelepne muzičke fontane finansira grad Beograd – podsetio je Vesić.

goran vesic

Početkom juna je završen i tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja sve do Autokomande, koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, a u ime Grada Beograda ga sprovodi Agencija za investicije i stanovanje. Vesić objašnjava da su na tom tenderu dobijene dve ponude, ali da je Komisija zaključila da su obe ponude neispravne. Ističe da je odluka o tome prosleđena Evropskoj banci za obnovu i razvoj, a kada od banke stigne potvrda uslediće novi tender.

– Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo a drugi nije, ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i na kraju krajeva stvar poštovanja zakona – naveo je gradski menadžer izrazivši istovremeno nadu da će ponovljenom tenderu za saobraćajnice, koji će biti veoma brzo raspisan, učestvovati više kompanija i da će izvođač radova biti izabran.

slavija

Radovi na izgradnji fontane počeće već tokom jeseni i trajaće 155 kalendarskih dana, a tokom izvođenja tih radova saobraćaj će se u tom delu grada odvbijati nesmetano i bez zaustavljanja, kaže Vesić i ističe da je to “dobra vest”.

– Činjenica da ćemo prvo da završimo fontanu omogućiće nam da se tokom njene izgradnje saobraćaj na Slaviji odvija neometano. Kada bude završen ponovljeni tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja ti radovi će biti izvođeni u drugoj fazi, na proleće – rekao je gradski menadžer.

S obzirom na to da će do tada, kako kaže, fontana već biti završena, vreme u kome će se saobraćaj na Slaviji odvijati u smanjenom kapacitetu biće kraće nego što bi bilo da su radovi na saobraćajnicama i na fontani tekli istovremeno.

Vesić poručuje da Beograđani treba da znaju da Gradska uprava sa njihovim novcem postupa domaćinski, kao i da se Uprava trudi da radovi traju što kraće kako se ne bi ometao uobičajeni životni ritam grada.

– Bez obzira što će sada radovi na Trgu Slavija i Bulevaru Oslobođenja trajati u dve faze, vreme u kojem će saobraćaj biti delimično zaustavljen biće kraće što je dobra vest za građane koji Slaviju koriste svakodnevno za saobraćaj – poručio je Vesić

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI