VELJKO POPARA PRODAO SRBIJU NA FLES DISKU : ODAO SVE PODATKE UKP-A

NAS PORTAL OTKRIVA ZA KOGA SUMNJAJU DA JE ŠPIJUN CIA: Veljko Popara iz MUP iznosio dokumenta

Jedan od šefova Uprave kriminalističke policije tereti se da je službenicima CIA u Beogradu odavao
poverljive informacije iz MUP
BEOGRAD – Veljko Popara je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije MUP, koji je osumnjičen da je špijunirao za CIA, ekskluzivno saznaje Kurir.Popara se se tereti da je službenicima američke tajne službe u Beogradu odavao poverljive informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Saslušan je u BIA, ali nije uhapšen.

Pod prismotrom

Kako saznajemo, Poparu su razotkrili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i njegove kolege iz MUP.
– Praćen je već duže vreme. Sumnja se da je izveštavao ljude iz CIA uglavnom o redovnim aktivnostima iz vrha policije, a naročito iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih najbližih saradnika. To su informacije o stanju kadrova u MUP, akcijama policije i ostalim bitnim detaljima vezanim za rad ovog ministarstva – kaže naš izvor iz istrage i dodaje:
– Kad bi prikupio informacije, kako se sumnja, odavao bi ih Amerikancima, i to u direktnom kontaktu. Popara je priveden na saslušanje, koje je trajalo ceo dan, nakon čega je pušten. Takođe, ispituje se da li je imao saradnike u MUP, kao i da li je kontaktirao s nekim drugim tajnim službama u Srbiji.

Veljko Popara postao je pomoćnik načelnika UKP generala Rodoljuba Milovića u julu 2013. godine.
– Popara je bio veoma blizak s Milovićem, njegova desna ruka. Godinama je jedan od visokih funkcionera u MUP. Takođe, bio je blizak s Miloradom Veljovićem, bivšim direktorom srpske policije. Poparin rođeni brat radi u Žandarmeriji, na funkciji oficira za zakonost – priča izvor Kurira.

Biće još privođenja

Naš sagovornik kaže da ovo nije kraj istrage u špijunaži u državnim institucijama.
– Moguće je da bude još privođenja, jer se sumnja da ima još visokopozicioniranih ljudi u državnim službama, ali i državljana Srbije koji rade za strane tajne službe. U poslednje vreme pojačana je aktivnost drugih obaveštajnih službi i zato su naše službe na oprezu i moraju adekvatno da reaguju – kaže on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI