VELIMIR ILIC LIDER NOVE SRBIJE IDE NA NOVU FUNKCIJU

Sudeći po spekulacijama medija, biće da većina odlazećih ministara zna šta će da radi nakon završenog mandata Bez fotelja u novoj Vladi ostali su Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić. Sudeći po spekulacijama medija, biće da većina zna šta će da radi nakon završenog mandata.

– Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi – rekao je za N1 Velimir Ilić.

Do skoro ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru je jedna od onih koja još nije odlučila čime će da se bavi.

– Naredni period posvetiću sagledavanju svega što sam naučila u ove dve godine i kako najbolje da nadalje radim za Srbiju – kaže Udovički, a prenosi B92.

Doskorašnja ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković neće se skroz povući sa političke scene.

– Nastaviću da radim kao redovan profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku. Obavljaću i dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini – navela je.

Bivši ministar pravde nije izlazio u javnost sa detaljima, ali je ranije izjavio da ako ne bude u novoj Vladi, da to nije smak sveta.

– Najlepša i najčasnija moguća stvar je raditi za svoju otadžbinu, ja sam to imao prilike u ove četiri godine da činim – rekao je tada Nikola Selaković.

Spekuliše se da bi Selaković mogao da dođe ili na čelo Bezbednosno informativne agencije ili da postane sledeći gradonačelnik Beograda.

Odlazeće ministre su zamenili Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (informisanje).

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI