VELIKA AKCIJA POLICIJE: Zbog korupcije uhapšene 53 osobe među njima 13 POLICAJACA!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u još jednoj opsežnoj akciji, usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima


– Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra – istakao je ministar policije.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih preduzeća.

– Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja – poručio je Stefanović.

Bivši predsednik Partizana dobio krivičnu prijavu

U okviru velike akcije policije u borbi protiv korupcije uhapšeni su članovi Upravnog odbora Veterinarskog zavoda “Zemun” a kako saznajemo među onima koji su u pritvoru nije i Dragan Đurić, bivši predsednik Fudbalskog kluba Partizan i vlasnik Zavoda i “Zekstre”. On je zbog malverzacija u Zavodu, koji je njegova kompanija “Zekstra” kupila 2005. godine, dobio samo krivičnu prijavu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI