VATERPOLO SVETSKO PRVENSTVO U BUDIMPESTI: SRBIJA OSVOJILA BRONZU

Niz medalja se nastavlja! Posle devet uzastopnih zlatnih odličja, vaterpolisti Srbije se posle pobede nad Grčkom vraćaju se sa bronzom oko vrata sa Svetskog prvenstva u Budimpešti – 11:8
 

Ako je neko sumnjao da će “delfinima” nedostajati motiva u borbi za treće mesto, oni su ga za dva minuta razuverili!Vaterpolisti Srbije su ekspresno poveli sa 3:0 i jasno stavili do znanja Grcima da i te kako žele da uzmu bronzanu medalju.Grci su smanjili na 3:2, ali to je sve što su uspeli da urade u ovom meču. Srpski tim je polako, ali sigurno, podizao prednost, a kada je poveo sa 9:6 sredinom trećeg dela bilo je jasno da mu medalja neće izmaći.Bilo je u ovoj utakmici mnogo više raspoloženih igrača za golove nego u polufinalnom duelu sa Hrvatskom, a ponovo su briljirali Andrija Prlainović i Duško Pijetlović.“Delfini” su sišli sa svetskog trona, ali svima je jasno da će već na sledećem takmičenju biti favoriti da se na njega vrate.

SRBIJA – GRČKA 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Bazen: U Budimpešti.

SRBIJA: B. Mitrović, Jakšić, Prlainović, Aleksić, Mandić, S. Mitrović, D. Pijetlović, G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Ćuk, Ubović.

GRČKA: Flekas, Genidunjas, Delakas, Dervisis, Funtulis, Kapotsis, Pontikeas, Argiropulos, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos, Zerdevas.

UŽIVO:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI