Vaspitacica u obdanistu cupala i osamarila dete

Majka šestostogodišnjeg dečaka koji pohađa jedan beogradski vrtić tvrdi da je njenog sina vaspitačica vukla po vrtiću, gurnula, a potom mu lupila šamar.

Majka, koja ima blizance, kaže da se incident dogodio pre skoro dva meseca, ali da ona i dalje pokušava da istera pravdu.

– Moja sestra ih je 20. maja odvela u vrtić. Jedan od sinova se bunio jer se rastužio kad je video da njegova vaspitačica nije tu, već da je tu zamena. Bio je uznemiren, hteo je da ide kući. Počela je da viče na njega, a potom ga je vukla. Mučenik je pao u igračke. Plakao je. Kad se podigao, počupala ga je za kosu, a onda mu je lupila šamar – tvrdi majka i dodaje da se šokirala kada su joj deca ispričala šta se dogodilo.

Nakon toga, mališan je išao u vrtić samo tri puta.

– Više ih ne vodim. Dete je istraumirano. Otišla sam da se rešim mirnim putem, ali je vaspitačica sve negirala i pravila se luda. Incident su potvrdila i ostala deca iz grupe, koja su njihovoj stalnoj vaspitačici čak “odigrali predstavu” kako je sve to izledalo – kaže majka za “Kurir” i dodaje da je vaspitačica priznala jednoj od koleginica da je udarila dete, ali po ruci.

– Kad je nakon incidenta otišao u vrtić, upitala ga je pred njegovom vaspitačicom: “Je l’ me foliraš?”, on je odgovorio: “Ne”. Pružila je ruku i rekla: “Baci pet”, on je to i učinio, na šta je dodala: “Eto, sad si i ti mene udario”. To znači da je priznala. Žalila sam se na nju, ali neće biti kažnjena. Kad su razmatrali slučaj u vrtiću, nisu uzeli u obzir to što je koleginici priznala da ga je udarila po ruci i da je rekla: “Eto, sad si i ti mene udario”, kao i to što su deca odglumila incident.

Ona kaže da nije u redu što će vaspitačica proći nekažnjeno.

– Kada sam razgovarala sa direktorkom predškolske ustanove, rekla je da poznaje tu vaspitačicu i da je nemoguće da je to uradila. Mom detetu neko lupi šamar i nikom ništa?! Ne tražim da je izbace, već da je na neki način kazne – ističke majka.

U vrtiću negiraju da je došlo do incidenta.

– Obavljeni su razgovori s vaspitačima. Uključen je tim za zaštitu dece od nasilja. Zaključak, koji je poslat i majci, jeste da nije bilo zlostavljanja, već da je vaspitač dete, koje je uporno otmianjem želelo da izađe, nakon bezuspešnog animiranja slučajno zakačio po ruci. Vaspitač se izvinio majci. Neke od aktivnosti vaspitoobrazovnog kadra – ispitivanje dece, dramatizovanje situacije, a koje su se dešavale kasnije, procenjene su kao nedovoljno profesionaln ponašanje i preduzimaju se određene mere- saopštili su iz vrtića.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI