VALJEVO : GRADSKI ODBORNIK OSAMARIO ROMSKOG DECAKA

VALJEVO: CLAN GRADSKOG ODBORA IŠAMARAO romskog dečaka zato što je SVIRAO HARMONIKU Protiv službenika Gradske uprave u Valjevu N. I. policija je pokrenula istragu zbog sumnje da je u centru ovog grada 21. jula udario šamar romskom dečaku jer je svirao harmoniku.

Romski dečak, koji često sedi ispred Gradske kuće i svira harmoniku, kaže da mu je N. I. najpre pretio “da će polupati i njega i harmoniku”, a zatim ga zaista i udario.

Najpre se požalio majci da mu službenik preti, a kada se vratio da nastavi sa svirenjem, njega je N. I. uhvatio jednom, a drugom rukom mu udario šamar dok je sve to gledala njegova bespomoćna sestra i vrištala.

Policija je uzela i snimak video-nadzora, na kom se vidi fizički kontakt.

Roditelji dečaka su bili kod zastupnika romske populacije u Gradskoj upravi Vladimira Pantića, koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru.

– Ako se ispostavi da je u pitanju osoba koja radi u Gradskoj upravi, očekujemo najstrože sankcije. Od Gradske uprave, koja je zadužena za svoje građane i rešavanje socijalnih pitanja, ne očekujemo da šamara romsku zajednicu u Valjevu – rekao je Dragan Gračanin iz lokalnog Centra za integraciju Roma.

Službenik N. I., koji radi u Odeljenju za razvoj, od tog dana ne dolazi na posao, ali je potrebno da dostavi pismenu izjavi, a Gradska uprava će postupiti po zakonu čim dobije kompletan policijski izveštaj o ovom slučaju.

GO SDPS, čiji je službenik član, ogradio se od celokupnog slučaja, a Dragana Terzić, predsednica stranke Rasima Ljajića u Valjevu, rekla je da je službenik N. I. podneo neopozivu usmenu ostavku s te funkcije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI