UPOZORAVAMO !!! SIPTARI ce u februaru pokušati da osvoje SEVER KOSOVA!

Hašim Tači, Isa Mustafa i Kadri Veselji dogovaraju munjeviti, iznenadni napad na Srbe… Žuri im se da osvoje sever jer se plaše nove Trampove politike… Na ovaj pakleni plan naše vlasti upozorile ruska i još jedna prijateljska obaveštajna služba

Šiptarski ekstremisti planiraju da sledećeg meseca iznenada napadnu i osvoje sever Kosova, otkriva Informer!

Napad na Srbe na severu pokrajine, uz prećutnu podršku zapadnih centara moći, mesecima unazad tajno dogovaraju predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači, premijer Isa Mustafa i predsednik skupštine Kadri Veselji!

Ove dramatične informacije, kako saznajemo, naše vlasti dobile su od ruske i još jedne prijateljske obaveštajne službe. Prema poverljivim podacima u koje je urednik Informera juče imao uvid, Tači, Mustafa i Veselji planiraju ‘blic-krig’ upad jedinica ROSU i Kosovskog zaštitnog korpusa na sever Kosmeta.

Šiptarskim vođama se žuri da osvoje sever, jer se plaše politike novog predsednika SAD Donalda Trampa, koji bi mogao da Balkan prepusti Putinu i Rusiji.

Noćni prepad

Obaveštajni podaci koji su dostavljeni Beogradu ukazuju na to da Šiptari planiraju brzi, noćni prepad na sever koji bi izveli pripadnici ROSU i KZP.

Sve je zamišljeno tako da bukvalno u jednom naletu, u roku od 24 sata “počiste” Srbe i zauzmu sever Kosova sve do Jarinja. Akcija bi bila pravdana nekim izrežiranim incidentom u kome bi albanski policajci bili teško ranjeni ili ubijeni. Onda bi se akcija predstavila kao legitimna reakcija na ratnohuškačko delovanje Beograda, odnosno kao zaštita Albanaca od srpske agresije! Obaveštajci koji su došli do ovih informacija tvrde da bi pokušaj napada mogao da usledi već u prvoj polovini februara, jer se Prištini žuri zbog straha od nove Trampove politike na Balkanu… – prenosi jedan od naših sagovornika.

Naša saznanja indirektno je juče potvrdio i sam Hašim Tači, koji je odmah posle nastavka pregovora u Briselu bez ikakvih dokaza rekao da Srbija “naoružava narod na severu Kosova u okviru plana za podelu”! On je čak rekao i da je u vozu koji je išao od Beograda do Kosovske Mitrovice bilo sakriveno oružje!

Imamo informacije da je u vozu na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica bilo oružja i paravojnih formacija čiji je cilj bio da uđu da destabilizuju Kosovo. Znamo za srpski plan za podelu Kosova! Srbija naoružava narod i koristi isti model koji je Rusija primenila u Ukrajini. Šalju civile i vojnike na sever kako bi bili spremni da se odbrane od navodnih albanskih napada – poručio je Tači, koji ovom izjavom očigledno sprema teren za napad na sever.

Tači je na ovaj način prekršio i dogovor postignut preksinoć u Briselu da i Priština i Beograd prestanu sa davanjem provokativnih izjava i da “spuste retoriku”.

Tači je maltene čim je izašao iz sale za sastanke u Briselu uradio sve kontra od onoga što je dogovoreno na sastanku sa srpskim državnim vrhom. Odmah je nastavio da provocira Srbiju i najavljuje rat! On se očigledno sprema za veliko zlo! – kaže sagovornik Informera iz vrha Vlade Srbije.

On napominje i da je premijer Aleksandar Vučić zatražio da EU jasno i glasno osudi Tačijeve ratnohuškačke izjave. Ipak, do zaključenja ovog izdanja nije bilo nikakve reakcije Brisela.

Stanje pripravnosti

I dok u Vladi Srbije juče niko nije hteo da komentariše naša saznanja, šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da Albanci ne bi imali šanse čak i kada bi došlo do sukoba.

Tačijeve izjave u kojima optužuje Srbiju za nekakve planove o podeli mogu samo da se protumače kao povod i opravdanje za opasne planove Prištine. Ipak, za Albance bi bila jako rizična operacija nasilnog zauzimanja severa Kosova jer bi sigurno doživela neuspeh! To i oni sami znaju… – podvlači Drecun.

Na drugoj strani, Aleksandar Petrović, penzionisani pukovnik vojne kontraobaveštajne službe, kaže da moramo biti oprezni.

Treba pažljivo da pratimo poteze Albanaca. Vojska mora biti na jugu i motriti na svaki njihov potez, pogotovo što se zna da iza nedavne intervencije ROSU na severu Kosova stoje Amerikanci… – upozorava Petrović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI