UN dijeta

Striktno sproođenje ove dijete dovodi pored skidanja kilograma i do promene metabolizma pa se izgubljeni kilorami ne vraćaju. Dijeta traje 90 dana. Ako je potrebno oslabiti manje kilogrma, dijeta se prekida ranije, ali tada NE dolazi do promene metabolizma.

UN DIJETA

UN dijeta uvek poinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. REDOSLED DANA SE NE SME MENJATI.A sada razmotrimo kako se praktično sprovodi ovaj režim ishraneDoručak Svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dve iste voćke (ili 1 banana) ili šaka suvog voć (izbrojte 8 komada, biće dovoljno).

UN dijeta – Prvi dan – PROTEINSKI DAN

Ručak

 • Meso – dinstano, bareno ili pečeno (u količini restoranke porcije, 2 – 3 parčeta ili oko 250 gr) ili 3 kuvana ili pečena jaja ili nešto od mlečnih proizvoda pa i soje.
 • Hleb – parče integralnog hleba • Salata – u neograničnim količinama sa maksimalno 1 kašikom ulja
 • Supa – obavezna (bez rezanaca – 1 šolja / 3 dcl ) a ako se konumiraju mlečni proizvodi onda supa nije obavezna već popijte šolju jogurta ili mleka.

Večera

Isto što i za ruak, ali pola mere od ručka, bez supe i BEZ HLEBA. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jedese i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.

UN dijeta – Drugi dan – SKROBNI DAN

Ručak

 • Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir – kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) – pun tanjir
 • Hleb – parč
 • Salata

Večera

Isto kao i za ručak, ali pola mere. Večera je BEZ HLEBA

UN dijeta – Treći dan – DAN UGLJENIH HIDRATA

Ručak

Kuvana testenina uz dodatak začina – kečapa ili slično ili pica amo sa dodatkom kečapa ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle)

Večera

Dva tanja parčetatorte ili 3 – 4 kolača ili 3 – 4 kugle sladoledaObavezno – 1 rebro čokolade za kuvanje

UN dijeta – Četvrti dan – VITAMINSKI (VOĆNI) DAN

Ručak i večera

Samo mešano voće – koliko se hoće. Međutim, ni povrće nije isključeno tako da praktično vitaminski dan može da izgleda ovako: doručak – kao i svakog dana 2 voke a ručak i večera može paren povrće i salata, a slično je sa večerom. Između obroka sa povrćem su užine od mešanog voća

Dodatne napomene

 • Posle kruga od 7 x 4 dana, tj. 29. dana (tri pta u toku dijete) drži se „vodeni dan“. Celog dana pije se samo voda;
 • Obavezno posle vitaminskog, a ponekad i osle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom;
 • Kafa i čaj se mogu piti, ali bez sećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru;
 • Obavezno je uzimati posle ručka 1 tabletu, koja sadrži devnu dozu vitamina i minerala;
 • Pauza između obroka (minimalna – dakle, razmak može biti i veći ali nikako manji) prvog dana je 4 sata, a drugog i trećeg dana je 3 sata; za vreme vitainskog dana pauza imeđu obroka je 2 sata;
 • Posle 8 sati uveče nemojte ništa jesti.

Sve što je navedeno mora se jeti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih dese dana ne dođe do gubitka kilograma, ali onda počne nagli gubitak i to čak 3 – 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokaatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca.

DIJETA SE NE SE PRODUŽAVATI VIŠE OD 90 DANA – JEDINO POSLE PAUZE D 3 MESECA MOŽE SE SPROVESTI NOVIH 90 DANA DIJETE.

I još…

Proverite koja su najčešće postavljena itanja o ovoj dijeti ili posete UN dijeta forum  gde možete neposredno da se informišete o iskustvima drugih u sprovođenju ove jedinstvene dijete.Takođe, u deu recepti dijeta možete pronaći predloge za obroke za svaki od dana: proteinski, skrobni, ugljenohidratni i vitaminski.UN dijeta predstavlja moćno oružje a borbu protiv viška kilograma, traži izvestan stepen discipline, ali su zato rezultati jednom rečju – fenomealni

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI