UMRO HRVATSKI ZLOČINAC SLOBODAN PRALJAK!

Jedan od osuđenih u slučaju “Prlić” Slobodan Praljak premiuo je u bolnici, pošto je popio otrov u sudnici Haškog tribunala. Praljku je prethodno potvrđena kazna zatora od 20 godina

Podsetimo, bivši načelnik Glavnog štaba HVO general Slobodan Praljak u haškoj je sudnici oko 11,30 sati popio otrov nakon što mu je Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju potvrdio kaznu od 20 godna zatvora za ratne zločine.
Nakon što je žalbeno veće potvrdilo Praljkovu prvostepenu kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: “General Praljak nije ratni zločinac i s prezirom odbacujem vašu presudu” i popo sadržaj iz bočice.

Njegova braniteljka je rekla a je “popio otrov”, a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.Praljak je izveden iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da “niko ne dira čašicu” i da je pozvaa medicinska ekipa.Nije jasno kako je uspeo uneti čašicu sа otrovom u sudnicu.

Sudija je naredio da niko ne dira čašu iz koje je pio. Spušteni su zastori u sudnici, na galeriji nisu mogli videti što se događa. Praljka su izneli na nosilima i preacili u bolnicu.Borba lekara za njegov život trajala je nekoliko sati, Tribunal je do poslednjeg trenutka tvrdio da “stvar drži pod kontrolom” da se Praljku pruža sva potrebna medicinska nega, kao i da će se kasnije obratiti medijima sa detaljnjijim informacijama.Tribunal u Hagu pretodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH, načijem je čelu bio bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI