UMALO TRAGEDIJA: Gađali oblake, pogodili BENZINSKU pumpu

Pokušavajući da ublaže nevreme, strelci ispalili desetine protivgradnih raketa, a jedna od njih pala na benzinsku stanicu, na samo 15 metara od rezervoaraSpremalo se nevreme, a strelci su ispalili desetine protivgradnih raketa. I dok su gađali oblake, pogodili su benzinsku pumpu!

Srećom, nije bilo povređenih. Raketa je pala na samo 15 metara od rezervoara benzinske stanice NIS na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji i isto toliko od točilica za gorivo. Stanovnici naselja Plehane kuće srećni su što do eksplozije nije došlo, jer ko zna šta bi se desilo s njihovim domovima. Ima i onih koji sve ovo izvrću na šalu.
– Pravo da vam kažem, kad sam čuo šta se desilo, nije mi bilo svejedno. Do moje kuće od rezervoara nema ni pedesetak metara. Ovo me je podsetilo na 1999. godinu, kad smo strahovali zbog NATO bombi. Bila je to prava noćna mora. Kad bi pogodila rezervoar i ova protivgradna raketa, sigurno bi celo naselje otišlo u vazduh – kaže Vukoje Jevtić.

Njegov komšija Goran Stevčić veli da nema razloga za strahovanje.
– Ma, za vreme bombardovanja padale su prave rakete na sve strane i preživeli smo, tako da se ni sada nisam uplašio. Iskreno, nisam ni imao pojma da se nešto desilo. Živimo ovde celog života. Nije svejedno kad pomislim da nekad može da se desi da eksplodira rezervoar, ali mislim da je sve odlično obezbeđeno i da do toga ne može da dođe – ističe Stevčić.

Na pumpi nisu hteli da govore o ovom incidentu. A u Republičkom hidrometeorološkom zavodu naglašavaju da zapravo do eksplozije nije moglo ni da dođe. Kod reklamnog znaka za benzinsku stanicu pao je deo tela rakete, ali je on bez stakla i plastike i ne može da eksplodira. Uzet je uzorak na analizu kako bi se utvrdilo zašto je završio u prigradskom naselju.
– Raketa je balistički otišla na odredište i pogodila to što je planirano. Čak ni taj deo nije trebalo da padne na zemlju, ali izgleda da je bio teži. U svakom slučaju, ispitaćemo zašto se to desilo – rečeno nam je u RHMZ.

Iako, prema njihovim tvrdnjama, taj deo nikako nije mogao da ugrozi rezervoare, ipak je mogao da ošteti vozila ili povredi prolaznike, pošto je ovaj deo grada veoma prometan.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI